Last news in Fakti

17 Март, 2016 07:45 777 0

Служебните отличия влияят на продуктивността

  • отличия-
  • влияят-
  • служебните

Често те влияят на работоспособността на служителите

Схемите за отличаване на служителите в дадена компания може да намали производителността на организацията, съобщи HRM Asia.

Това показва проучване на Университета в Калифорния. Става въпрос за фирмени отличия или награди от рода на „Служител на месеца“. Повечето организации ги въвеждат, за да стимулират работоспособността и мотивацията на своите служители. Често тези практики, обаче могат да имат и обратен ефект.

Често подобни награди могат да повлияят на екипното чувство в работния колектив. В много случаи различни случаи някои служители се чувстват недооценени или пренебрегнати. Така вместо да се мотивират, тяхна работоспособност намалява.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА