Last news in Fakti

21 Март, 2016 12:36 2 051 0

Има съкращения в „Булгартабак – София“

  • съкращения-
  • работници-
  • булгартабак – софия-
  • булгартабак

Държавата няма вече права да защитава работниците в тютюневия холдинг

Има съкращения в „Булгартабак – София“ - 1
Снимка: Факти.бг

Има съкращаване на работещи в цигарената фабрика в София, потвърдиха пред БНР представители на дружеството-собственик, но без да дават подробности или коментар.

Дружеството е стабилно и няма да има проблем за работещите, увери в "Преди всички" Руси Статков, член на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол. Той уточни, че по договора за продажба на "Булгартабак" Агенцията за приватизация има правомощия да не се променя предметът на дейност, но още преди пет години са изтекли правомощията за контрол на работните места и тяхната бройка.

Считам, че от гледна точка на интереса на купувача, или който ще бъде бъдещ купувач, защото имаше изявления във връзка с това, че посочени в момента за действителни собственици бизнесмени се разграничиха и потърсиха в цялата тази информация, която се разпространява, кампания срещу дружеството и хората, които работят в него… Аз не искам да продължавам в този тон. Считам, че ние ще получим отчетите след един месец, във връзка с изпълнението на задълженията. Ако се налага, ще направим допълнителни проверки, но в рамките на онова, което имаме по договор сега да контролираме, ние нямаме правомощия да излезем извън договора, разкри Руси Статков.

Статков потвърди информацията за проблеми с износа заради обвинения за контрабанда.

Той каза още, че по договора за продажба на "Булгартабак" Агенцията за приватизация има правомощия все още да не се променя предметът на дейност и седалището на дружеството.

„Булгартабак“ спира износа за Близкия изток от 1 април 2016 г.. В следващите месеци ще съкрати с 8% работните места или 400 души. Сериозният удар ще поемат производителите на тютюн. От „Булгартабак“ обявяват, че тази година ще изпълнят едва 20% от квотата си за изкупуване на тютюн.

В средата на март стана ясно, че „Булгартабак“ спира износа за Близкия изток от 1 април 2016 г.. В следващите месеци тютюневият холдинг ще съкрати с 8% работните места или 400 души. Сериозният удар ще поемат производителите на тютюн. От „Булгартабак“ обявяват, че тази година ще изпълнят едва 20% от квотата си за изкупуване на тютюн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА