Last news in Fakti

7 Април, 2016 11:11 1 206 0

"Овергаз" съди "Газпром" за спрените доставки

  • газопровод-
  • овергаз-
  • газпром-
  • доставка

През август 2012 г. Европейската комисия започна разследване срещу „Газпром“ за потенциално нарушаване на антимонополното законодателство на Европейския съюз

"Овергаз" съди "Газпром" за спрените доставки - 1

"Овергаз" съди "Газпром" за спрените доставки. Това заяви пред БНР заместник-изпълнителният директор на "Овергаз Мрежи" Светослав Иванов.

На принципа "всяко чудо за три дни" отшумя и скандалът, разразил се точно в навечерието на Нова година с газоразпределителната компания "Овергаз". Тогава нейният партньор "Газпром" отказа да я снабдява със синьо гориво и за да не стоят клиентите ѝ на студено и тъмно, с тази задача се зае "Булгаргаз".

Три месеца по-късно "Овергаз" продължава да купува от "Булгаргаз", "Газпром" предстои да се раздели с "Овергаз", в която има собственост, а председателят на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен, който огласи скандала, вече не оглавява БЕХ.

В края на декември частният български вносител „Овергаз” заяви, че руската страна има намерението на прекрати газовите доставки от Нова година.

От външното министерство на Русия заявиха, че продължават преговорите с „Овергаз” за намиране на решение на натрупаните през последните години търговски въпроси. В същоте време газовите доставки в обем от 3 млрд. куб. м. продължават да се осъществяват чрез българската държавна компания „Булгаргаз” ЕАД.

През август 2012 г. Европейската комисия започна разследване срещу „Газпром“ за потенциално нарушаване на антимонополното законодателство на Европейския съюз (ЕС).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА