17 Май, 2016 19:41 1 962 4

Настимир Ананиев: Защо плащаме за „Южен поток”?

  • южен поток

На 03.06.2014 г. Европейската комисия стартира наказателна процедура към България във връзка с проекта „Южен поток”, като основен аргумент е съмнение за нарушение на европейското законодателство

Настимир Ананиев: Защо плащаме за „Южен поток”? - 1

Уж неработещото предприятие „Южен поток България” продължава да дава заплати по над 4700 лева на човек месечно. Какво работят тези хора и защо дружеството продължава да генерира разходи по около 400 хиляди лева месечно, попита през профила си във Фейсбук Настимир Ананиев, заместник-председател на „Движение България на гражданите” от Реформаторския блок.

Дружеството има 4 500 000 лв. годишни разходи, а работещите са 26 души на средно месечна база на трудови договори, като в началото на годината са били 34, в края - 18 души, пояснява Ананиев. Средната заплата на месец на човек е на 4750 лв., а общо за година има и 13 души на граждански договори, посочва реформаторът. Според него между данните за ноември и декември има нарастване от над 50 %, като разходите достигат близо 600 хиляди лева за декември, което буди съмнения за вида на разходите правени в края на годината.

За неработещо предприятие горните цифри са стряскащи, коменитра Ананиев и напомня, че от „Движение България на гражданите” и Реформаторския блок искат оптимизация на разходите в енергетиката и изсветляване на всички договори, които се плащат с публични средства.

Както Факти.бг писа в началото на март по време на дискусиите в рамките на Петнадесета сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество бе дискутиран и статутът на проекта „Южен поток”. Двете страни обсъдиха възможността за намаляване на разходите в проектната компания „Южен поток България”.

Както Факти. бг писа на 03.06.2014 г. Европейската комисия стартира наказателна процедура към България във връзка с проекта „Южен поток”, като основен аргумент е съмнение за нарушение на европейското законодателство. Към момента процедурата не е приключила и като страна-членка на ЕС, България е длъжна да се съобрази с решенията на ЕК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Керкенез

    2 0 Отговор
    Еми сетете се сами, некой требе да затвори предприятието, има работа!
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Вижте истината за шефските доходи в "Южен поток България" и и начините по които ги укриват.

    Сканираните оригинални официални документи са качени единствено в "Ядрена престъпност" - блога на Георги Котев.

    За да се убедите, напишете в Гугъл: "Енергепийна калинка 1 в кабинета Борисов 1 - документи".
  • 3 бббббб

    1 0 Отговор
    От както са на власт ГРОБ точат от всякъде .
  • 4 Никога повече

    1 0 Отговор
    Каквото и да напишат троловете и адвокатите на енергийната мафия ще е лъжа. Народа помни и ще ги накаже за пореден път. Народа знае в кои полит икономически фракции са концентрирани. Истините не могат да бъдат скрити, както в мрачните времена на комунизма.