Last news in Fakti

21 Юни, 2016 12:55 2 016 2

Сорос: Великобритания е изправена пред черен петък

  • джордж сорос-
  • brexit-
  • великобритания

Според милиардера евентуално излизане на Великобритания от ЕС ще доведе до девалвация на паунда

Евентуално решение на Великобритания за излизане от ЕС ще предизвика голяма девалвация на паунда. Това беше заявено то милиардера Джордж Сорос, цитиран от „Гардиън“.

„Твърде много хора си мислят, че евентуално излизане от ЕС няма да се отрази на техния личен живот. Това е пожелателно мислене“, заяви Сорос.

Според него евентуален Brexit ще доведе до „черен петък“. Той обаче няма да доведе до част от позитивните ефекти от девалвацията на паунда, произтекли след „черната сряда“, организирана точно от Сорос през 1992 г., тъй като възможностите за сваляне на лихвените проценти във Великобритания са ограничени.

Позовавайки се на оценки от Централната банка на Англия и МВФ, Сорос заявява, че средната загуба на доход на домакинство след спад в британската валута ще е между 3000 и 5000 паунда годишно. Според него един Brexit ще доведе до спад на паунда от между 15% и 20%.

„Искам хората да знаят какви ще са последствията от евентуална подкрепа за напускане на Великобритания от ЕС. Това трябва да стане преди те да дадат гласа си, а не след това. Глас за Brexit може да направи така, че в края на седмицата да имаме „черен петък“. Това значи тежки последици за обикновените хора. Очаквам по-разрушителна девалвация, от тази, благодарение, на която натрупах значителни печалби за своите инвеститори, за сметка на Банката на Англия и английското правителство“, заяви Сорос.

Референдумът за бъдещето на Великобритания от ЕС ще се проведе на 23-ти юни.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чачук

    0 1 Отговор
    Жалък мошеник и аферист,който има наглостта да се хвали че е натрупал голяма част от парите си благодарение на организираната от него,,черна сряда,, през 1992 година. Не само това-заплашва хората,че ако гласуват за излизане от ЕС ги очакват неприятности и финансови загуби. Всички знаят,че е крадец и никои не го привлича към отговорност.Къде са краварите,вижте какво направиха с УЕФА, Блатер,Платини да не изреждам всички. Но Сорос е наша мърша и няма да го пипаме. Навсякъде двоен аршин.
  • 2 goni

    0 1 Отговор
    Интересно! Сорос напомня на англичаните, какво се е случило 1992! Вярно че е доста възрастен, но не мисля че не му се живее! На някои хора все още не им минало! Тоя дърпа дявола за опашката, ама то ще се чуе!:)