30 Юни, 2016 13:03 1 245 4

Горанов: Очакваме около 3,5% излишък за първото полугодие на 2016 г.

  • владислав горанов-
  • излишък-
  • първото полугодие
Горанов: Очакваме около 3,5% излишък за първото полугодие на 2016 г. - 1

Очакваме около 3,5% излишък за първото полугодие на 2016 г. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на кръглата маса „Икономика на светло“.

"Мога да заявя, че ще бъдем далеч от 2% дефицит, заложен в консолидираната фискална програма за тази година. Рано е още да се каже колко, но е далеч от 2%. Очакваме около 3,5% излишък от БВП за първото полугодие на 2016 година. Това е сериозен резултат, който гарантира стабилизирането на публичните финанси", заяви Горанов.

Горанов заяви, че може с умерен оптимизъм да заяви, че България на фона на геополитическата и икономическата нестабилност в обкръжаващата среда се представя сравнително добре, доста по-добре от последните години.

Правителството е влязло в мандата и е поело ангажимент за запазването на данъчната система на нивото, на което е позната в момента като параметри. "Естественият резерв за подобряването на състоянието на бюджета, който бе силно влошен в края на 2014 година, беше да положим сериозни усилия за повишаване на събираемостта и възвръщането на държавата на територията, на която Законът ѝ отредил", заяви министърът на финансите.

"Бих искал да ви уверя, че оставаме отворени за всякакви предложения, които биха повишили капацитетът на държавата да събира данъците си и да създава конкурентна среда. Тези резултати дават резултат и по отношение на изпълнението на бюджета и отчитайки изпълнението", допълни Горанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукча

    0 0 Отговор
    Лъже като разпран,като очаква излишък да погаси с него изтеглените кредити,а не да се чуди къде да го похарчи.А пропо нека ми разтълкува последното изречение ,,Тези резултати дават резултат и по отношение на изпълнението на бюджета и отчитайки изпълнението,,.Не можах да му схвана мисълта.За бога братя помагайте.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чукча":

    Оплачи се от авторката на статията дето е на снимката горе в дясно ,че е писала материала " на 2 ракии" без салата...НА ОМБУТСМАНА примерно!
  • 3 чичо дедко

    0 0 Отговор
    ах... колко хубаво се получава... изтеглиха няколко милиарда в началото на годината и... каква изненада... след няколко месеца се хвалят, че имали излишък!?
  • 4 georgi

    0 0 Отговор
    Колко е хубаво човек да си изгради къща за приказ и показ и излишък