1 Март, 2022 22:06 1 053 8

МФ очаква 700 млн. лева излишък към края на февруари

  • финанси-
  • бюджет-
  • излишък

Фискалният резерв е 11 милиарда лева

МФ очаква 700 млн. лева излишък към края на февруари - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 700 милиона лева излишък се очаква в хазната към края на февруари, сочат предварителните данни на Министерството на финансите.

В края на януари, за когато има окончателни данни, преизпълнението е 937 милиона лева. Фискалният резерв е 11 милиарда лева.

Очаква се бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към февруари 2022 г. да бъде положително в размер на 697 млн. лева (0,5 % от прогнозния БВП) при превишение на приходите над разходите в размер на едва 24,3 млн. лева през първите два месеца на 2011 г., съобщава финансово министерство.

Приходите, помощите и даренията по КФП към февруари 2022 г. се очаква да бъдат в размер на 8,098 млрд. лв. и нарастват с 804 млн. лв. спрямо отчетените за първите два месеца на 2021 година.

Разходите по консолидираната фискална програма (вкл. вноската на Република България в бюджета на ЕС) към февруари 2022 г. са в размер на 7,401 млрд. лева спрямо разходите в размер на 7,270 млрд. лева през първите два месеца на миналата година, показват предварителни данни и оценки на МФ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    7 2 Отговор
    Тези са по зле и от Борисов
  • 2 rusnak

    7 2 Отговор
    Май по добре е да чака вежливите хора за да паразчистят козяшкитесоросоиди докарали България до просешка тояга!
  • 3 123456

    4 0 Отговор
    Това е някакво показно че са спрели кражбите ли ? Не разбирам оптимизма . Някак по редно ми се вижда да се вдигне стандарта на хората близо до европейския , защото с тези цени не е много весело.
  • 4 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    6 1 Отговор
    А сега го пратете тоя излишък като помощи в Украйна.Половин България стои гладна а наште управници тръгнали да хранят побеснели украински кучета.
  • 5 089954

    1 0 Отговор
    Нали от ИТН бяха голЕма работа . Песни , танци , скечове .Още не съм видял да си работят по програмата .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТАМЪН ЗА ТРИ САМАЛЬОТА

    0 0 Отговор
    НА КАРТИНКА....