Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 12:33 2 161 0

Япония посреща туристи безплатно

  • япония-
  • туризъм
Япония посреща туристи безплатно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Все още не е решено окончателно, но е много вероятно Япония да отпусне безплатно 10 000 самолетни билета за чужди туристи, предаде „Фокс нюз“. Плановете са на японската туристическа агенция, която по този начин иска да стимулира бранша.

Туризмът в страната на изгряващото слънце също пострада от катастрофата, ударила през май – земетресение, цунами и ядрена авария.

Промоцията е планирана да започне през април, одобрение има и от правителството.

За да кандидатствате за безплатните полети, трябва да попълните заявление по интернет, в което да опишете и местата, които планирате да посетите. След това от туристите се очаква да споделят преживяванията си онлайн, изтъквайки качествата на японските туристическите атракции. В изискванията влиза и попълване на специален въпросник, от който да стане ясно как чужденците се чувстват във възстановяващата се от бедствието страна и как, според тях, ситуацията там може да се подобри.

Разбира се, редно е да се опише колко безопасно е да се пътува в Япония и хвалби от този род.

Японските власти ще инвестират 150 млн. долара, за да финансират програмата. Очакванията са това да помогне за съживяването на икономиката като цяло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА