Last news in Fakti

14 Октомври, 2011 09:24 922 0

Standard & Poor`s понижи рейтинга на Испания

  • standard & poor`s-
  • испания-
  • s&p
Standard & Poor`s понижи рейтинга на Испания - 1
ЕПА/БГНЕС

Кредитната агенция Standard & Poor`s понижи рейтингa на Испания с една степен от "AA" до "AA-" с негативна прогноза, предаде „Лез еко“.

Това става дни след като беше понижен рейтингът на водещите банки в страната. Във вторник S & P и Fitch понижиха рейтинга на Santander и BBVA поради лошите прогнози за растеж, припомня Блумбърг.

Според S&P високата безработица в Испания, по-тежките финансови условия и „вероятността от икономическо забавяне на основните търговски партньори“ са основните причини за решението.

Испания намалява разходите, за да намали бюджетния дефицит и да убеди пазарите, че може да се справи с дълга без нужда от помощ. Икономиите обаче почти спряха растежа, като S&P и други аналитици предупредиха, че страната може да изпадне в повторна рецесия.

Оценката на S & P и Fitch за състоянието и перспективите на испанската икономика разпалва мрачни настроения преди срещата на Г20 в Париж, въпреки облекчението от ратификацията на спасителния фонд от Словакия.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА