Last news in Fakti

31 Август, 2016 13:27 1 509 4

Слухове за сливане на „Дойче банк“ и „Комерцбанк“

  • дойче банк“-
  • сливане-
  • комерцбанк

Това са двете най-големи германски банки

Слухове за сливане на „Дойче банк“ и „Комерцбанк“ - 1
Снимка: БТА/AP

Двете най-големи немски банки „Дойче банк“(Deutsche Bank AG ) и „Комерцбанк“(Commerzank AG) от началото на август преговарят за сливане, съобщи икономическото списание „Биланц“.

Преговорите се водели на най-високо равнище и са пазени в строга тайна. Според експерти до бързо сливане няма да се стигне. Списание „Биланц“ твърди, че в края на август двете страни са договорили „пауза за размисъл“. Преговорите щели да започнат отново в края на годината. Официални пpeдcтaвитeли нa двeтe финансови институции не коментират темата.

Според изданието „Дер Акционер“ при едно сливане на „Дойче банк“и „Комерцбанк“ ще се появи финансов институт с балансова сума от 2.1 милиарда евро. Авторитетният в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ коментира информацията за сливането като „неясни фантазии за сливане на немски банки“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 редакция

    0 0 Отговор
    Христо, правиш ли разлика между милиард и трилион?!
  • 2 brigante

    0 0 Отговор
    в действителност няма нищо немско в дойче банк:) тя си е в англия! в действителност германия си се управлява от: сащ, англия, а тъпите руснаци се оттеглиха понеже сдадоха гдр ... всичко е само привидно, че германия си е германия:) справка: 2 световна война, която всъщност не е втора, а бройката е съвсем друга, но трябвало да се чете историята:)
  • 3 ZZZ

    0 0 Отговор
    Какво значение има ? И да прави и да не прави ....пак заплатата ще му е в стотици левове !
  • 4 Иван

    0 0 Отговор
    Какво значение има дали ще се слеят 2 немски банки, след като банките в Германия вече въведоха отрицателни лихви по депозитите?