Last news in Fakti

21 Октомври, 2011 18:56 2 908 1

Затвориха 2 склада и хранителен магазин

  • софия-
  • склада-
  • хранителен магазин-
  • затворени

Поради установено наличие на фалшифициран млечен продукт, Областна дирекция по безопасност на храните  София - град затвори два склада и един магазин за търговия с храни и хранителни продукти, съобщиха от Министерство на земеделието и храните. 

След извършена рутинна проверка в търговски обект и последвали масирани проверки в търговската мрежа и складове за търговия с храни на територията на град София, Българска агенция по безопасност на храните издаде 10 броя Актове за установено административно нарушение (АУАН) и 3 броя заповеди за прекратяване дейността на обект.

Във връзка с констатирано наличие на фалшифициран млечен продукт в търговската мрежа и последвалите насрещни проверки за периода 17 – 20 октомври БАБХ извърши 21 броя проверки в обекти за търговия на едро и дребно с храни и хранителни продукти. При проверките е констатирано наличие на фалшифициран млечен продукт, с невярна етикетировка и неверни съпроводителни документи.

Продуктът е доставен от фирма „В и И ГРУП“ ООД – Добрич в склад, собственост на ЕТ „Ади – Димитър Стоянов“ – София и имитира продукт на утвърдена на българския пазар търговска марка – производител на сирене. След извършена документална проверка се установи, че фирма „В и И ГРУП“ няма склад, регистриран по смисъла на Закона за храните. Складът, собственост на фирмата получател ЕТ „Ади – Димитър Стоянов“, за която има съмнения за манипулация  по отношение на етикетировката, е затворен със заповед за спиране на цялата дейност на обекта.

При проверка в склад, собственост на фирма ЕТ „Велизара – Снежанка Иванова – София се установи наличие на 20 броя тенекии краве сирене, получено от склада на фирма ЕТ „Ади – Димитър Стоянов“. Установено е също несъответствие между партидните номера изписани в документа и тези върху етикетите на тенекиите със сирене. От млечния продукт е взета проба за лабораторен анализ, която показа наличие на растителна мазнина в продукта. На отговорника по Системата за самоконтрол е съставен АУАН, а на  управителя на фирма ЕТ „Велизара – Снежанка Иванова“ е връчена заповед за спиране на експлоатация на обекта.

При проверка в магазин „Класик“ на фирма ЕТ „Станко Атанасов“ - София са намерени 3 броя тенекии със сирене по 14 кг. без придружителни документи. На фирмата е съставен АУАН. На управителя на обекта е връчена заповед за спиране от експлоатация на обекта.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ние бе

    0 0 Отговор
    РУШИМ БЪЛГАРИЯ !