3 Октомври, 2016 13:44 1 313 3

Зигмар Габриел остро нападна Deutsche Bank

  • зигмар габриел-
  • deutsche bank-
  • германия

Ще има ли спасителен план в случай на колапс на банката?

Германският министър на икономиката Зигмар Габриел много остро нападна Deutsche Bank. Той отхвърли твърденията, че банката е била жертва на спекулации. „Загрижен съм за хората, които работят в банката“, каза Габриел, който е на посещение в Техеран. "Не знам дали трябва да се смея или да плача, че банката, която направи спекулации със своя бизнес модел, сега заявява, че е станала жертва на спекулантите", казва Габриел, цитиран от немските медии.

Deutsche Bank е под огромен натиск. В САЩ я очаква глоба от 14 милиарда долара заради неправилно продадени от банката ипотечно-гарантирани ценни книжа преди глобалната финансова криза. В петък акциите паднаха на рекордно ниско равнище под 10 евро.

Deutsche Bank е най-голямата банка в Германия. В нея работят около 100 хиляди души.

Според медийни съобщения германското правителство подготвя спасителен план в случай на колапс на банката. По-рано представители на германското правителство изразиха голямата си загриженост за състоянието на банката. В част от германското правителство обаче има разбиране за действията на САЩ. „Deutsche Bank и Commerzbank са действали в една сива зона и вероятно не в легалното пространство“ се казва в правителствените кръгове, на които се позовава в. „Ди Велт“. Затова действията на американските власти били ясни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Тези банки трябва да си носят последствията сами,народа на Германия достатъчно плати за уж ,,спасяването,, на такива банки.Или да ги оставят да банкротират,но парите които държавата трябва да плаща на ,,тогава безработните,,ще бъдат много.
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Май ще трябва да предпочетем пак дядо Маркс за "периодичните кризи на капитализма "които ще го свършат..Нали пазара щеше да балансира всичко.нека да фалира така както би трябвало да бъде в рамките на пазарната икономика..
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    Aх,Хасанчо,аз не чета дядо Маркс,само ще ти кажа че Германия е подкрепяла банките.А ти ми кажи защо?