31 Октомври, 2016 12:17 987 0

Brexit: Apple вдигна цените за UК с 20%

  • apple-
  • брекзит-
  • великобритания
Brexit: Apple вдигна цените за UК с 20% - 1

Apple вдигна цените за продуктите си във Великобритания с 20%, съобщи АП. Причината за тази мярка е обезценката на британската лира, предизвикана от решението на Лондон да напусне Европейския съюз (ЕС).

В понеделник паундът се търгува около 1,2175 долара или с 18% под стойността ѝ преди британския референдум, като в същото време да се обезценява с 15% спрямо еврото. Анализатори посочват, че това е отговор на страховете за „твърд Брекзит“. При този вариант Островът се отказва от достъпа до единния пазар на ЕС в замяна на пълен контрол на имиграцията.

Тези страхове доведоха до спад в потребителското доверие и поскъпването бавно на основните технологични продукти. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА