Last news in Fakti

19 Ноември, 2016 09:37 1 701 0

Доставиха първия А320neo в ОНД

  • а320neo-
  • airbus-
  • самолет
Доставиха първия А320neo в ОНД - 1

Air Astana, националният превозвач на Казахстан, получи своя първи A320neo от централата на Airbus в Тулуза. Машината е лизингована от Air Lease Corporation. Тя е част от договора подписан между авиопревозвача и Airbus за 11 самолета от този тип.

A320neo на Air Astana е с двигатели  Pratt & Whitney. Конфигуриран е в две класи с 16 места в бизнес и със 132 в икономична. Планирано е да обслужва както вътрешни линии, така и международни.

„Семейството на A320 се представя успешно с Air Astana през последните десет години, със своя принос в пътническия комфорт, ниски експлоатационни разходи и надеждност. A320neo предлага значителни подобрения в обслужването на пътниците, горивна ефективност и оперативна надеждност особено на по-дълги разстояния в маршрути до Азия и Европа”, казва Питър Фостър, президент и главен изпълнителен директор на Air Astana.

Семейството на A320 е най-продаваната в света продуктова линия самолети с една пътека. Заявените при старта на производството поръчки са 12 750 броя. 7200 вече са доставени на над 300 авиокомпании. Семейството  на А320 включва най-новите технологии, с двигатели ново поколение и Sharklet устройства на крилата, които заедно осигуряват повече от 15% икономия на гориво от първия ден на експлоатация и 20% до 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА