Last news in Fakti

11 Декември, 2016 17:36 7 501 6

Шефът на Amazon: Първата ни продажба бе в България (видео)

  • amazon-
  • джеф безос-
  • българия-
  • поръчка

Джеф Безос разказа за една от първите покупки през неговия сайт за онлайн пазаруване

Шефът на Amazon: Първата ни продажба бе в България (видео) - 1

Основателят на Amazon Джеф Безос, разказа интересна история от ранните години на своята компания, в която основно място заема България.

Собственикът и изпълнителен директор на най-големия сайт за онлайн пазаруване разкри, че една от първите му поръчки е била направена именно от страната ни.

"Първата ни продажба бе в България. Пратиха ни 200 долара скрити в дискета", разказва Безос вув видеото, което не е ново, но едва сега придоби популярност у нас.

„В първите шест месеца ние имахме само една поръчка и тя дойде от България. Аз не знаех, че през 1995 г. там е имало интернет достъп, но те имаха. Този клиент не плати с кредитна карта, а в брой, което е платежен метод, който ние не насърчаваме. Клиентът беше сложил две стодоларови банкноти сгънати в малка опаковка. И беше сложил тази малка опаковка с парите в дискета. Отворил е малкото метално капаче и ги е скрил вътре в дискетата. След това ни я изпратил по пощата, а на отделна бележка пишеше: „Парите са скрити в дискетата“. Пишеше също, че митничарите щели да откраднат парите, ако знаели английски. Отворихме дискетата и видяхме вътре в нея 200 долара. Бяха си написали номера на поръчката, за да можем да свържем плащането с нея. Доставихме им книгите и поръчката беше приключена“, разкрива Безос пред аудитория в САЩ.

Вижте и самото видео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дед

    3 2 Отговор
    Това видео е от преди 6-7 години и се чудя защо се представя това ,като нещо ново?

    Коментиран от #4

  • 2 Лупи

    5 0 Отговор
    Не знам ама ми прави впечатления, че за кой ли път малко след думата България в текста следва и думата кражба или крада :)

    Коментиран от #3

  • 3 морски

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Лупи":

    щото сме си крадливи,овцекрадците от долния Дунав
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Напред

    2 0 Отговор
    С факта, че не поощряват да се купува с кеш, значи и в други страни има крадливи хора. Стига с тия комплекси, българите крадливи, та крадливи! Ако някой тук се мисли за крадлив, това не означава, че всички сме крадливи. Гледай американски филми - повечето са за крадци и те не са българи. Айде стига глупости вече, сами се дърпаме назад.
  • 6 Фики

    1 0 Отговор
    Някой явно е учил английски език от Бареков и Фики! Никъде не се казва, че първата поръчка е била от България, а че първите месеци са имали необичайна поръчка от България, защото не е платена с кредитна карта!