Last news in Fakti

15 Декември, 2016 02:31 1 870 1

Киев пак може да ни остави на студено

  • газ-
  • парно-
  • криза

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди германския канцлер Ангела Меркел, че има заплаха за газовите доставки на Москва за Европа през Украйна. Това съобщиха от Кремъл след телефонен разговор между двамата лидери.

Путин е подчертал пред канцлера, че Украйна няма желание да се подпише под контракт за руски газови доставки за предстоящата зима и че това "заплашва транзита за Европа". Москва предупреди, че Украйна може да отклони руския газ, предназначен за европейските потребители, разкрива в. „Дума”.

Енергийните министри на Русия и Украйна преговаряха за зимните доставки миналата седмица. Тогава те не можаха да се разберат, лед като Киев настоя за договор с нови условия, което се отхвърли от Москва. Украинската страна обаче увери, че европейските потребители могат да бъдат спокойни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    0 0 Отговор
    България няма договор за доставка на газ с Украйна ! Ние имаме договор с Русия !!! Тя как ще го доставя си е нейна работа!!!

    Когато броим най дебелите пари в цяла Европа -всичко е точно . Когато да я доставят - олеле малеле . То с руснаци работа да си нямаш!!!