Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 21:30 2 818 9

И Русия спасява еврото

  • евро-
  • еврозона-
  • гърция-
  • русия
И Русия спасява еврото - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финансовата помощ на Русия за страните от Еврозоната може да бъде определена до часове, заяви президентът на страната Дмитрий Медведев, цитиран от РИА Новости. Предстои да се направи крайната преценка по каква финансова схема ще дойде руската помощ. „Все още се надявам, че лидерите на Гърция ще са достатъчно решителни, за да доведат усилията до край и да получат нужните средства, за да преодолеят кризата”,  каза Медведев.

Той е убеден, че от стабилността на Еврозоната зависят събитията, които ще се разиграят на целия континент. Руската финансова помощ е консултирана със Бразилия, Индия, Китай и ЮАР. Всички те ще се опитат да помогнат на закъсалата валута, но са наясно, че това може да им донесе рискове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОПОНЕНТ

    0 0 Отговор
    ЕГАТИ РЕЗИЛА ! ДЪРЖАВИ КАТО РУСИЯ И КИТАЙ ВАДЯТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ОТ КАЛТА ! БРАВО БЕ ОТВОРКОВЦИ –КЪДЕ ВИ Е КАПИТАЛИЗЪМА А ??? МАЙ НАПЪЛНИХТЕ ГАЩИТЕ А ! Е НИЕ НЯМА ДА КАЖЕМЕ НА НИКОЙ ЗА ТОВА ...! ЕВРОПА И САЩ - НАЙ ПРОВАЛЕНИТЕ ОТ 2008 Г. НАСАМ !!! КОМУНИСТИТЕ ПЛАЩАТ ДЪЛГОВЕТЕ НА КАПИТАЛИСТИТЕ ЗА ДА НЕ УМРАТ ОТ ГЛАД ! ХОО ХОООО ХООООООУ ! ЕГАТИ ПАУЪРА ! МИШКИ СТЕ БИЛИ И ТАКИВА ЩЕ ОСТАНЕТЕ ДОКАТО РУСИЯ И КИТАЙ НЕ ВИ ИЗКУПЯТ И ПАВЕТАТА ПО УЛИЦИТЕ !!!! ! ДЕЗОРИЕНТИРАНИ ШМАТАРОЦИ !
  • 2 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Всъщност руските резерви от евро са 37% от общите им валутни резерви... За другите страни, не знам какви са процентите, но сигурно и там не са малко! Критично е за целия свят, надигналата се криза да бъде спряна докато не е нанесла по-сериозни щети на световната икономика! Пазарите си взаимодействат и ако умре 1, и другите ще замрът, до някаква степен! Русия не е комунистическа страна! Китай също не отговарят на това определение, тъй като имат доста голяма пропаст между бедните и богатите (неприсъщо за една ком страна), а и нивото на корупцията е високо! Но е факт, че с помощта си към ЕС, тези страни могат да излязат на по-добри позиции!
  • 3 Mal ii

    0 1 Отговор
    В какъвто и съюз да е била България, винаги е било загуба. И първата, и втората световна война! Сега сме в Евросъюза. Време е и той да се разпадне....
  • 4 гост

    0 1 Отговор
    Бай Ганьо - където и да иде , в какъвто и съюз да влезе всичко о.ира и фалира и винаги е от към губещата страна.....................
  • 5 Атанас Велики

    1 0 Отговор
    Да бе! Много сме важни, че заради нас са се разпаднали! 1вата световна сме си били стабиляги, само дето съюзниците са ни били умряла работа! След втората - пак сме си били лоялни! Днес, сме най-бедните в ЕС, но сме и държавата с най-нисък дълг! Бай Ганьо друг път... А ЕС няма да се разпадне! Може да ходим гордо изправени, тъй като не сме живели на чужд гръб!
  • 6 руснака

    1 0 Отговор
    русия не подпомага ЕС просто ей така, всеки си има целите, ЕС - да оцелее, Русия - да получи повече влияние в международни организации и ЕС, от там и във НАТО + разпад на ЕС негативно ще се отрази и на руския пазар
  • 7 Барс

    0 1 Отговор
    Българина пипне ли нещо или ще се разпадне или ще мухляса:)
    От лош мат'рял е произведен Ганчо!
  • 8 стар историк

    0 1 Отговор
    От старата история още знааам че русия като спасява окупира , за безизгода, помощ няма да дадеее.
  • 9 Комуниста

    0 0 Отговор
    То трябва да си слепец да не забележиш, запада и САЩ са с все по западащо влияние и че утрешните силни са Русия-Китай а може би и Индия. "Сефте" сменяме печеливша страна за губеща. Хората на запад и САЩ са откровенно отвратени от капитализма и дясната политика, ние сме се затичали натам като невидели - е ще видим, ама няма да ни хареса.