20 Декември, 2016 10:36 6 013 0

Счетоводителите с нова онлайн помощ

  • счетоводство-
  • интернет-
  • ипсб
Счетоводителите с нова онлайн помощ - 1

На тазгодишното общо събрание на Институт на професионалните счетоводители в България (ИПСБ) бяха приети решения, свързани с визията на институцията на професионалните счетоводители, както и такива свързани с повишаване престижа на професията на национално ниво. „Ще бъде създаден Интернет портал, в който всеки професионален счетоводител може да намери онова, от което има нужда в ежедневната си работа. Организиране на счетоводителите, които се припознават като „професионални“ такива за ново знание и престиж на професията. Осигуряване непрекъснато поддържане нивото на професионална квалификация, отговаряща на висок професионализъм, обединяване и превръщане на организацията в една професионална гилдия, чиято дума се чува в държавата”, каза Евгети Руйков, председател на УС на ИПСБ.

Счетоводната професия е важна за бизнеса. Годините назад показаха, че така нареченото „данъчно счетоводство“ не доведе до стабилен малък и среден бизнес, не създаде здрава основа на икономиката в България. Без реална отчетност малкия и среден бизнес не открива визия в своята стопанска дейност, не открива бъдещето за себе си и децата си в България. Той всеки ден се бори за оцеляване.

Затова е толкова важна професията „професионален счетоводител“. Само тя може да изгради здрава информационна система на този бизнес, да го научи на вътрешен ред и най-важното да го научи да вижда бъдещето си на базата на своя финансов отчет, изготвен по правилата на новия Закон за счетоводство, на действащите счетоводни стандарти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА