27 Декември, 2016 01:16 6 817 1

Ловеч излезе от списъка на общините в несъстоятелност

  • ловеч-
  • община-
  • фалит

Община Ловеч е първата, която официално отпада от списъка на 36-те общини, обявени от Министерството на финансите в несъстоятелност.

Разчетите на финансовото министерство показват, че общината е постигнала определени положителни резултати, съобщи БНР.

Според градоначалника Корнелия Маринова това се дължи на стриктна финансова дисциплина. Тя очаква през следващата година общината да е с положително финансово салдо.

През 2016 година община Ловеч е договорила над 21 милиона лева допълнителни средства, които ще се използват за мащабни ремонти и саниране на жилищни сгради.

Осигурени са били и близо 800 хиляди лева, с които са изплатени финансовите корекции по проекти.

С 20 на сто са се увеличили приходите от местни данъци в община Троян за последните пет години, въпреки че ставките на налозите не са вдигани и не се планира да се увеличават. Приходите от местни данъци в общината са се увеличили с над 400 хиляди лева, съобщи кметът Донка Михайлова. По думите й това се дължи на подобрената събираемост и високата бюджетна дисциплина.

Михайлова допълни, че през последните пет години някои от данъчните ставки дори са били намалени. Данъкът на МПС е бил редуциран с 14 процента, а патентният данък - двукратно с по пет процента.

Единственото увеличение, което планира община Троян, е върху таксата битови отпадъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Полу

    4 0 Отговор
    Балканът ражда хора, полето тикви!

    Един истински Българин - Дядо ми...