6 Януари, 2017 12:42 1 510 1

Студен полъх за икономиката на Германия

  • германия-
  • икономика-
  • бизнес
Студен полъх за икономиката на Германия - 1

През ноември 2016-а година промишлените поръчки и продажбите на дребно в Германия отбелязаха по-солиден от очакваното спад. Това сочат данните на германската статистика Destatis.

Влошаване бележат както вътрешните, така и поръчките, идващи от чужбина. Вътрешните промишлени поръчки се понижават през ноември с 2,8%, докато тези зад граница се влошават с 2,3 на сто. В същото време поръчките, идващи от останалите страни - членки на еврозоната, се понижават с 2,7%, а тези извън региона - с 2 на сто.

Все пак на годишна база индустриалните и промишлени поръчки нараснаха през ноември с 3,0% при очаквания за повишение с 3,6% и след техен солиден растеж с 6,3% през октомври. В същото време промишленият оборот нарасна през ноември с 0,4% след стагнация през месец октомври.

Германската статистика също така отбеляза, че продажбите на дребно в Германия за цялата отминала година се очаква да нараснат с между 1,8% и 2,1%, което би представлявало по-слаб растеж спрямо тяхното повишение с 2,5%, отчетено през 2015-а година. Смесените данни за продажбите на дребно подсилват очакванията, че частното потребление ще остане важна движеща сила за растежа на водещата европейска икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    2 0 Отговор
    Германския "студен полъх" е като нашия "икономически растеж" и двете са около 2.5% ама и двете няма да се усетят от нормалния човек, нито ние ще станем по-добре, нито те по-зле.