Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 05:45 13 604 7

10-те думи, които трябва да изтриете от CV-то си

  • cv-
  • впечатление-
  • думи-
  • професионално развитие-
  • кариера-
  • автобиография-
  • работа

Автобиографията трябва да показва вашата индивидуалност и същевременно накратко да разкаже професионалната ви история

10-те думи, които трябва да изтриете от CV-то си - 1
Снимка: shutterstock

За да направите добро първо впечатление, от съществено значение е да подбирате думите си разумно и предпазливо. Но как да разберете кои думи и изрази са правилни и кои грешни? Как да разберете коя ваша реплика ще се превърне в ключа, отварящ вратата към успеха и коя ще затръшне всички врати под носа и?

На помощ идва екипът на най-голямата световна социална мрежа за професионално развитие, който е направил списък на десетте най-използвани модерни думички, които австралийците трябва да изтрият от своите професионални автобиографии, за да направят добро впечатление на бъдещите си работодатели. Въпреки че изследването се фокусира върху определена част от света, HR експерти са на мнение, че препоръката за отсъствието на тези думи от нечие CV, е валидна за всяка държава.

Списъкът, изготвен от LinkedIn, включва 10-те думи, които през последните 12 месеца най-често са присъствали в публикациите на милиони австралийски потребители на мрежата.

Ако модерни думички като „специализиран“, „лидерски“, „страстен“ или „успешен“ се срещат често в работната ви автобиография или в профила ви в LinkedIn, то тогава е време да ги премахнете до една, ако искате да направите добро първо впечатление.

Ето ги и тях. 10-те думи, които трябва незабавно да изчезнат от автобиографията ви:

- Специализиран
- Лидерски
- Страстен
- Опитен
- Стратегически
- Фокусиран
- Експерт
- Креативен
- Успешен
- Отличен

Премахването на тези думи обаче, не е гаранция, че ще харесат CV-то ви. Ако наистина искате да направите впечатление с вашия профил или CV трябва да се постараете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    0 7 Отговор
    Слабо, много слабо!
    Всеки ЧР може да ви помогне!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 XaxO

    20 2 Отговор
    Цитат: "...десетте най-използвани модерни думички, които австралийците трябва да изтрият от своите професионални автобиографии..."
    ...къде са австралийците, къде сме ние??? И защо изобщо публикувате такива простотии? Ще се мерим с ХОРАТА ли??? ...че нас ни направиха по-зле и от циганите, и от негрите, тея ще ми пишат за хората в белия свят... Стига простотии...
  • 6 Пико

    5 4 Отговор
    Трябва да се забрани да се добавя семейното положение, все едно при определени обстоятелства може да даде едно рамо, както и "творческата" част - свиря на китара, пея страхотно, шеметен картоиграч съм, ходя по походи в Балкана - кому го интересува това сред колегите на даден индивид, отишли са там за някаква работа, не да си коментират хобитата и псевдо съмнителните способности във различни области.

    Коментиран от #7

  • 7 Гоуст

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пико":

    Дали си женен е много важно за работодателите. Особено важно е дали имаш малко дете. Кажеш ли ДА - шансът ти става минимален