Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 21:00 1 384 8

Путин подписа ратификацията за Турски поток

  • владимир путин-
  • турски поток-
  • ратификация

Споразумението за проекта беше сключено през октомври

Руският президент Владимир Путин е подписал закон за ратифицирането на споразумението с Турция за проекта „Турски поток“, съобщи ТАСС.

Указът е публикуван в официалния портал на Държавния вестник на Русия. Споразумението предвижда създаването на правна и данъчна рамка за строителството и експлоатацията на газопровода.

Руските власти смятат, че новата тръба ще ограничи рисковете от превоза на газ през Украйна. Споразумението за проекта беше подписано на 10 октомври 2016 г. . Проектът ще се състои от две тръби с общ максимален технически проектен капацитет 31, 5 млрд. куб. м. газ годишно. Морският участък на проекта ще е дълъг 920 км, а сухопътният 220 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самолиот

    0 0 Отговор
    Е как така няма коментари.

    Коментиран от #5

  • 2 ХАЙДЕ ДЕЕЕ

    4 3 Отговор
    Ама айде да започват най-сетне да си продават газта че ми омръзна от тия . . .
  • 3 Матросов

    1 4 Отговор
    А бре оти подписа? Ний ся щяхме да клекнем , само другарката Карнелия пак да спечели , щехме да подпишем за южен ,северен, западен иизточен паток и десет беленета. Оти нени изчака братушка?
    Цък. Цък цък цък йезък тюхххххх.

    Коментиран от #6

  • 4 ссс

    0 4 Отговор
    хайде да го пускат по-бързо да видя как върви БМВ-то M3 (F80) 3.0 (450 Hp) Competition Package DCT с новата газ . Ако е по хубава само от там ще зареждам .
  • 5 Трол

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Самолиот":

    Защото освен глупости шорошките колеги нищо друго не могат да снесат! Държавата ни е прецакана, политиците ни са ши*****ци! А вие само грачите НПО лозунги и плашите с призраци от миналото. Някои сте за бесилото.
  • 6 кроко

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Матросов":

    Нали искахте диверсификация и енергийна независимост, бе тъпи тролове? Нали щяхте да правите хъбчета, да карате американска втечнена газ от Гърция някога си, като направят терминал? Как да я има тая независимост и диверсификация - само с американски газ ли? Затова, сега и руски газ - ще можете да си избирате от коя да си заредите.

    Разликата е че преди можеше руската да идва директно до България, да ни е по-евтина и да печелим ние, а сега ще духаме дюдю заради вас, тъпите тролове! Щото целта ви беше да прецакате хем държавата , да не вземем случайно да спечелим нещо, да вдигнем малко глава, хем и да може американската втечнена, ако дойде до тук да е на конкурентни цени с руската! Това е вашата енергийна независимост. А сигурно и за турците работят някои от вас!
  • 7 политолог

    3 0 Отговор
    европейските политици си постигнаха целта да спрат южен поток а Българският народ сега ще го д.хаме с комисионна за Турция
  • 8 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    турски поток няма да има даже и путин го заявява с този си подпис.може сега ревалниците да проверят къв бе капацитета на южен поток и къв е свободния такъв на турския.после нека отговорят как с 16 млрд.кубика газ ще се заобиколи украина.важното е обаче да се ривееееее,ауууу колко лош е ес ауууу колко хубав е путин и как сега ще направи турците богати за сметка на нас:).ако все пак по политически причини се състои този проект тои ще бъде силно губещ за инвеститорите ,а и ще бъде реално проект между турция и русия без никакво значение за региона,но за сега освен многото шум нищо не се случва и сигурно ще продължи в тази посока.