20 Февруари, 2017 15:30 1 290 0

Данните за БВП на Великобритания и Германия във вниманието на инвеститорите

  • лондон-
  • германия-
  • борса

Финансовите пазари в Европа през настоящата седмица (20-24 февруари) ще следят публикуването на различни макроикономически данни, като на преден план изпъкват темпа на ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) на Великобритания и на Германия. Това се посочва в анализ на „Капман Холдинг“.

Какъв е ръста на БВП на Великобритания за четвъртото тримесечие на 2016 г. ще разберем в сряда (22 февруари). Според предварителната прогноза, увеличението на БВП на годишна база ще бъде 2,2%, а на тримесечна – 0,6%. Посочените стойности на показателя съвпадат с предходните за четвъртото тримесечие на 2015 г. В случай че действителните данни за БВП на Великобритания са същите като предварителните или са по-високи, то това ще се счита от пазарите за положителен индикатор, предвид мрачните прогнози във връзка с Brexit, смятат анализатори от „Капман Холдинг“.

Данните за ръста на БВП на най-голямата европейска икономика ще бъдат публикувани в четвъртък (23 февруари). Очакванията са БВП на Германия за четвъртото тримесечие на 2016 г. да нарасне с 1,6% на годишна база (предходна стойност 1,2%) и 0,4% на тримесечна база (като предходната стойност).

Капиталовите пазари в Европа ще следят с внимание и предстоящото утре (21 февруари) изявление на управителя на Английската централна банка Марк Карни. Темата на коментарите му не е обявена предварително, но очакванията са за анализ на настоящата икономическа ситуация.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА