Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 15:31 993 5

Ще печата ли Тръмп долари по свой образ и подобие?

  • тръмп-
  • долари-
  • валута

Не знаем дали президентът на САЩ Доналд Тръмп е имал детска мечта да печата пари със своя лик, но до месеци той ще може да прави с долара каквото си поиска, коментират специализираните сайтове.

В момента има две свободни места в Управителният съвет на Федералния резерв. Миналата седмица Дан Таруло обяви, че се оттегля. В момента се очертават три вакантни места от седем. В същото време председателят на ФЕД Джанет Йелън и нейният заместник Стенли Фишър се очаква да спазят традицията и да се оттеглят след няколко месеца, когато им изтече мандата.

По този начин президентът Доналд Тръмп и контролираният от конгреса републиканци ще получат възможност да назначат свои представители в ключовата за световната валутна търговия институция като ФЕД. Институцията има прерогативи да провежда националната монетарна политика чрез въздействие върху монетарните и кредитни условия в икономиката, в преследване на максимална заетост, стабилни цени и умерени дългосрочни лихви. ФЕД осъществява контрол и регулиране на банковите институции, за да се осигури стабилността на банковата и финансова система и защита на правата на вложителите.

Освен това Федералният резерв е задължен да поддържа стабилността на финансовата система и рисковете свързани с финансовите пазари като осигурява финансови услуги на кредитните институции, американското правителство, включително играейки главна роля в управлението на националната система за разплащания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    2 0 Отговор
    Със сигурност ще отпечата и с моя лик - лика на ключаря!
  • 2 Кирчо

    0 0 Отговор
    няма да посмее - Кенеди се опита ... Федералният резерв е частна фирма и не пуска кокала!!!
  • 3 КОЦО

    0 0 Отговор
    ТАКА, ТАКА...КЕНЕДИ БЕШЕ ДАЖЕ ПОДГОТВИЛ ДОЛАР, КОЙТО ПАВИТЕЛСТВОТО ДА ПУСКА..КАКТО Е ПО КОНСТИТУЦИЯТА...СЪГЛАСНО НЕЯ ЧАСТНА ФИРМА НЕ МОЖЕ ДА ПЕЧАТА И ПУСКА ДЪРЖАВНИ ПАРИ...КАКТО ПРАВИ ЧАСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ОТ 12 ЧАСТНИ БАНКИ...НАРЕЧЕНА ЗА ЗАБЛУДА "ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ"...И СЛЕД КАТО ГИ "ПРОИЗВЕДЕ"... КОЛКОТО СИ ИСКА...ГИ "ПРОДАВА " НА ПАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ ...СРЕЩУ 6 (ШЕСТ) ПРОЦЕНТА ЛИХВА !?!?!? ПОЗНАВАЧИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ОТДАВНА СТОЙНОСТТА НА АМЕРИКАНСКИЯ КНИЖЕН ДОЛАР Е САМО НЯКОЛКО ЦЕНТА - КОЛКОТО СТРУВА ХАРТИЯТА...!?!? О ПРЕД ВСЕКИ ЧОВЕК - НЕЗАВИСИМО КАКЪВ Е - И ЗА КАКЪВ СЕ МИСЛИ - ВИНАГИ СТОЙТ ДВА НЕИЗТИВАЕМИ ВЪПОСА: 1) ДО КОГА ТАКА ? 2) А СЕГА НАКЪДЕ ?...ВЪВ ВСЕЛЕНАТА СЪЩЕСТВУВА "ЗАКОН ЗА ВСЕЛЕНСКАТА СРАВЕДЛИВОСТ" ОСНОВАН НА ПОСТОЯННИЯ БАЛАНС НА СИЛИ И ИНТЕЕСИ !!! НЯМА ТАКИВА, КОИТО ДА ПРЕБИВАВАТ В СЪСТОЯНИЕ НА "ВЕЧНО ЩАТИЕ" КАКТО И ТАКИ, КОИТО ДА ПРЕБИВАВАТ В СЪСТОЯНИЕ НА "ВЕЧНО НЕЩАСТИЕ" ! ВСЕЛЕНАТА НЕ ДОПУСКА ТОВА !!! И РАНО ИЛИ КЪСНО СИ ГО ВРЪЩА НА КОГОТО ТРЯБВА...НА САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ...ЗОВА НАРОДЪТ КАЗВА, ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО..."ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА !".... И ВСИЧКО ПАК СИ ИДВА НА МЯСТОТО !!! АКО ГО НЯМАШЕ ТОЗИ ВСЕЛЕНСКИ "ЗАКОН ЗА СПРАВЕДЛИВОСТТА"...И ДО СЕГА ЩЯХА ДА СЪЩЕСТВУВАТ И ЕГИПЕТСКИТЕ ФАРАОНИ, И РИМСКАТА ИМПЕРИЯ, И ИМПЕРИЯТА НА АТИЛА, И ИЗТОЧНАТА РИМСКА ИПЕРИЯ (неправилно наричана "Византия"), И ИМПЕРИЯТА НА КАРЛ МАГНУМ (Велики), И ИМПЕРИЯТА НА ЧИНГИЗ-ХАН, И ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, И ИСПАНСКАТА ИПЕРИЯ, И ХОЛАНДСКАТА ИМПЕРИЯ, ФРЕНСКАТА ИМПЕРИЯ, И АВСТРО-УНГА
  • 4 КОЦО

    0 0 Отговор
    И АВСТРОУНГАРСКАТА ИПЕРИЯ, И БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ, И СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ И КОЙ ЗНАЕ ОЩЕ КОЛКО НЕЗНАЙНИ ЗА НАС ИМПЕРИИ...ТА, ТЕЗИ "ИМПЕРИИ"...ВСИЧКИТЕ "ВКУПОМ СЪГРЕШИХА"...И ЕДНА ПО ЕДНА ИЗЧЕЗВАХА...УЧЕНИЯТ КОНДРАТЬЕВ Е ИЗСЛЕДВАЛ И УСТАНОВИЛ, ЧЕ ЦИКЪЛЪТ НА ПОЯВЯВАНЕ НА НОВА ИМПЕРИЯ Е ОКОЛО 100-110 ГОДИНИ ! ТАКА, ЧЕ И СЪС СЕГАШНИТЕ "ИМПЕРЦИ" ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО ...КАКВОТО Й ДА ПРАВЯТ ! ИЛИ КАКТО СЕ КАЗВА В ЕДНА КИТАЙСКА ПОГОВОРКА: "АКО СТОИШ НА БРЕГА НА ЕДНА РЕКА И СЕ ЗАПАСИШ С ДОСТАТЪЧНО ТЪРПЕНИЕ ЩЕ ДОЖИВЕЕШ МИГА, В КОЙТО ВОДАТА ЩЕ ДОВЛЕЧЕ ТРУПА НА ТВОЯ ВРАГ !" НЯМА НИЩО ВЕЧНО !!! ВЕЧЕН Е САМО БАЛАНСЪТ НА СИЛИ И ИНТЕРЕСИ, НО НЕ ОТ ЧОВЕШКА ГЛЕДНА ТОЧКА, А ОТ ОТ ВСЕЛЕНСКА ГЛЕДНА ТОЧКА !

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОЦО":

    Коцо бе, какво пи тази сутрин че си така филисофски настроен? И що се с главни букви - това е все едно крещиш бе човек. Противоречи на червената нишка в тезата ти - философски да чакаме... В България тоя номер не върви с депутатите - или ги изритваш с шутове или они не пускат кокала "до смърт". Хеле червените - земаха власта с преврат 45година и те така ....и сега управляват. Пуста сопа(финансова) и за тоя Доналд че да си седне на д-то...