Last news in Fakti

2 Април, 2017 16:52 1 468 1

Създадоха една от най-големите банки в Близкия изток

  • банка-
  • абу даби-
  • оае-
  • капитал-
  • създадена-
  • близкия изток

Новата банка има активи за общо 180 милиарда долара

Създадоха една от най-големите банки в Близкия изток - 1
Снимка: Shutterstock

Две от водещите банки в Обединените арабски емирства завършиха сливането си, с което бе създадена една от най-големите банки в Близкия изток – First Abu Dhabi Bank, съобщи „Асошиейтед прес“.

Активите на новата банка, която е най-голямата в страната, се оценяват на над 180 милиарда долара. Капиталът й е близо $3 милиарда. Банката бе създадена след сливането на Националната банка на Абу Даби и First Gulf Bank.

„Тази важна стъпка ще ни помогне да продължим нашето пътуване към устойчиво развитие и подпомагане на процъфтяващата ни икономика“, обявиха банкерите.

За сливане между големите икономически играчи се заговори за първи път през месец юли миналата година. Сделката е подписана на фона на усилията на Абу Даби – седалище на федералното правителство на ОАЕ – да отговори на предизвикателството заради по-ниските цени на черното злато.

„Блумбърг“ коментира, че сливането е „ключов момент за Абу Даби, региона и отвъд“. Основните приоритети на новата банка са установени в съответствие с визията за развитие на Обединените арабски емирства.

Абу Даби, която притежава близо шест процента от световните петролни резерви, комбинира в едно две големи банки, за да се конкурира по-добре на пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бгбгбг

    3 0 Отговор
    Обединените АМериканСКИ емирства,колко бързо се разва света..