Last news in Fakti

2 Май, 2017 13:07 2 592 3

Синдикатите поискаха 520 лв. минимална заплата

  • кнсб-
  • минимална заплата
Синдикатите поискаха 520 лв. минимална заплата - 1
Снимка БТА

Минимална работна заплата от 520 лв. за 2018 г. и ежегоден ръст на възнагражденията със 100 лв. поискаха от КНСБ по време на осмия си конгрес.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който беше гост на форума обясни, че бъдещите управляващи ще се постараят да няма големи харчове в бюджета, за да се съсредоточат върху исканията на синдикатите за ръст на доходите, съобщи Нова тв.

"Ще се постараем тази година да нямаме такива харчове като американските централи, "Белене" и КТБ, така че да има глътка оптимизъм и както искаха синдикатите, да се съсредоточим върху ръста на доходите. Въпросът е доколко и как ни го позволява бюджетът", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му, разликата между заплащането на един работник в Европа и в България е 1:10.

"В същото време 37 % ни е износът, особено в сферата на електрониката, автомобилните части", допълни той.

Борисов отбеляза огромния бежански натиск върху страните от Южна Европа заради конфликта в Сирия. По думите му за бежанците се харчат пари, но все още не се вижда решение на кризата.

А днес преговорите между ГЕРБ и Патриотите продължават. Имената на бъдещите министри все още не са официално обявени, въпреки че голяма част от тях са предварително ясни. Очаква се правителството Борисов 3 да бъде гласувано този четвъртък, в Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 3 Отговор
    Как държавата ще решава колко да плаща частника? Не трябва ли да се съсредоточат какво изписват частниците, отговаря ли на изработеното от персонала и плащат ли си данъците за оборота? Държавата може да гарантира доходите само в държавните органи и такива идващи от общински институции. Частника като пише работника на 4ч, а той работи 12ч как държавата ще реши този проблем? По-скоро да направят сегашната минимална заплата необлагаема с данък, защото това облагане води само до бюрократична думащина и непрозрачност, да се заложат минимални почасови ставки в секторите, така че да няма възможност да работиш и да си по-беден от неработещия. Да се пуснат и да преразгледат телковете, държавните поръчки и др. хиляди измамни схеми.
  • 2 antimediator

    1 0 Отговор
    Синдикатите пак си правят евтина реклама.
  • 3 БайМанаф

    0 0 Отговор
    Кой ще ни клати...?! Работодатели и синдикати!