Last news in Fakti

30 Май, 2017 08:50 1 197 0

Германия с ключова роля за българския туризъм

  • туризъм-
  • българия-
  • германия-
  • ангелкова-
  • лингеман
Германия с ключова роля за българския туризъм - 1

Германия е сред най-важните генериращи пазари за българската туристическа индустрия. Доказателство за това е, че през 2016 г. е отчетен ръст от 33% в притока на германски туристи към България спрямо 2015-а. Прогнозите за тази година също са за ръст като се очакват повече германски туристи спрямо рекордната 2016 г.

България и Германия ще продължат да работят по съвместни инициативи за увеличаване на двустранния туристопоток. На работна среща министъра на туризма Николина Ангелкова и посланика на Федерална република Германия у нас Н.Пр. Детлеф Лингеман са обсъдени възможностите за превръщане на България в целогодишна дестинация чрез диверсификация на туристическите пакети и продукти.

Министър Ангелкова посочи още, че ключова роля за привличане на още германски посетители има традиционното представяне на България на най-значимия туристически форум в световен мащаб - ITB в Берлин. Нашата държава работи усилено върху по-високото качество на туристическото предлагане, така че да се увеличи притокът на по-висок клас туристи. Планира се създаването на квалификационен център към Министерството на туризма за повишаване подготовката на изпълнителски кадри, заети в сектора, съобщи министър Ангелкова. От своя страна посланик Лингеман изрази готовността за по-активно съвместно сътрудничество с цел мултиплициране на очаквания ефект от начертаните мерки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА