Last news in Fakti

1 Декември, 2011 10:27 672 0

Подобряват електричеството в шест столични квартала

  • чез-
  • електричество-
  • софия

„ЧЕЗ Разпределение България“ подготвя ремонтни дейности с цел подобряване на качеството и сигурността на захранването за столичните квартали „Витоша“, „Хладилника“, „Лозенец“, „Кръстова вада“, “Драгалевци“ и „Киноцентъра“, захранвани от подстанция „Пионер“, съобщиха от компанията.

Подстанция „Пионер” е изградена преди 15 години и досега е била захранвана едностранно. Преминаването й към двустранно захранване се налага заради бързото развитие на района през последните години и необходимостта от присъединяване на нови абонати. Инвестицията в проекта е на стойност 150 хил. лева. С извършването на ремонтните дейности ще бъде повишена сигурността на електроподаването за близо 25 000 домакинства и бизнес клиенти в тази част на София.

Заради извършваните ремонтни дейности временно ще бъде преустановено електрозахранването в района за периода от 02:00 до 04:30 часа на 3 декември (събота).

„През последните години тази част на София претърпя чувствително разрастване и развитие. Това налага предприемането на мерки за удовлетвоярване на повишените потребности на района и повишаване на сигурността на захранването за живеещите и работещите тук. Благодарение на планираните ремонтни дейности клиентите ни ще посрещнат наближаващите  празници и новата година със значително подобрено електрозахранване“, каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА