Last news in Fakti

22 Юли, 2017 13:42 1 889 1

Социалният министър: Реалностите на трудовия пазар се промениха

  • бисер петков-
  • трудов пазар-
  • прослужено време

Въпросът с клас "прослужено време" не е стоял на дневен ред

Социалният министър: Реалностите на трудовия пазар се промениха - 1

„Реалностите на трудовия пазар се промениха, динамиката е много по-голяма. Много честа е смяната на работодателите от страна на работещите”. Това заяви в предаването „Събуди се” социалният министър Бисер Петков.

Той коментира скандалът с клас „прослужено време” и защо се стигна до него.

Според Петков този въпрос никога не е стоял в дневния ред на правителството.

„Не съм участвал на срещата, която вицепремиерът проведе с работодателските организации, поне от моя точка този въпрос не е стоял в дневния ред на правителството”, заяви министърът. И допълни, че въпросът не веднъж е поставян от работодателите и от синдикатите, но на този етап няма съгласие.

Петков коментира, че преди тази добавка е била свързана с продължителна работа на едно лице при един работодател, сега смяната на работодатели е доста честа.

Запитан дали и той обмисля модифициране на тази добавка, Петков отговори, че ако този диалог се води в правилния формат – Националния съвет за тристранно сътрудничество, може да се намери взаимно приемливо решение.

„Въпросът настоятелно се поставя от работодателите не от вчера”, заяви Петков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенин

    8 0 Отговор
    Може и без заплати!!!!Да има повечко за Бентлита!!!!