Last news in Fakti

6 Януари, 2012 11:23 2 620 0

ИКЕА изтегля детско столче за хранене

  • ikea-
  • икеа

 

Шведската мебелна компания ИКЕА (IKEA) изтегля около 1,2 млн. детски столчета за хранене заради обезопасителните колани, след като няколко деца са паднали при неочаквано отваряне на закопчалките, предаде АП.

Говорителката на ИКЕА Илва Магнусон съобщи, че компанията е получила осем сигнала за инциденти, свързани със закопчалката на столчето модел Антилоп (Antilop).

При три от случаите децата са получили леки наранявания.

Продуктът се продава в 46 страни и засяга столчетата, произведени от конкретен китайски производител с номер на доставчика 17389 между юли 2007 година и ноември 2009 година.

Клиентите са посъветвани да се обърнат към ИКЕА за замяна или връщане на парите, ако са купили дефектен продукт.

Комисията по безопасност на потребителските продукти в САЩ и IKEA отправиха на своите уебсайтове предупреждение за столчетата, продадени между август 2006 и януари 2010 г. за около 20 долара.

От представителния магазин в София съобщиха в официално писмо до медиите, че в България моделът се продава, но от друг производетел, при който такъв дефект няма.

Проблемните артикули са изработени между юни 2007 и септември 2009 г. от производител, който не е доставял такава стока до българския магазин на веригата.

В случай че български клиенти на компанията са закупили такова столче от друга държава, могат безплатно да заменят дефектния колан в софийския магазин.

"Още след първите сигнали за инциденти със детските столчета ANTILOP ИКЕА извърши проверка и потвърди проблем с модела.

Тъй като безопасността е един от основните приоритети на шведската марка, са взети всички необходими мерки", казват от магазина.

ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София. Марката е основана в южната част на Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. ИКЕА има 333 магазина в 40 страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА