Last news in Fakti

6 Януари, 2018 11:52 17 832 19

Домусчиев купи две американски компании

  • домусчиев-
  • завод-
  • инвестиция-
  • покупка

Председателят на КРИБ – Кирил Домусчиев, вече е собственик на компанията за ветеринарни продукти AgriLabs и тази за биотехнологии Benchmark Bios. Информацията дойде от самия него. Цената на сделките не е ясна. „Изключително съм горд с постигнатото през годините от "Хювефарма"! Компания, която стартира от нищото! Сделката от днес за покупката на американските Agrilabs и Benchmark Bios ще открие нови хоризонти за нас. Благодаря на всички колеги от САЩ и България, които участваха в процеса на преговорите и due diligence! Трябва да продължим да сбъдваме мечтите си и да славим българското по света!”, написа Домусчиев в социалната мрежа Facebook.

Придобиването на двете компании подкрепя стратегията на „Хювефарма” за създаване на балансиран портфейл от продукти и повишава присъствието ни на световния пазар”, каза Глен Уилкинсън, президент на „Хювефарма” в САЩ.

През последните години Кирил Домусчиев и брат му Георги разшириха производствените си мощности извън България, като вече „Хювефарма" има търговски представителства в Швейцария и Русия и дъщерни в САЩ, Тайланд, Бразилия, Полша, Индия, Турция, Мексико и Япония. По този начин 99% от производството на компанията е в чужбина. Продукцията с изнася в 100 държави.

За 2016 г. приходите от продажби на „Хювефарма” възлизат на 443 млн. лв. Това е увеличение от 7% спрямо 2016 г. Печалбата е нараснала от 96.7 млн. лв. през 2016-а на 107 млн. лв. през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    102 8 Отговор
    Аиде сега да остави американците на минимална заплата, без отпуски и постоянни глоби.

    Коментиран от #17

  • 2 бае Тошо

    66 4 Отговор
    Браво, на комсомолеца! Така се работи! Ако бяха раздали по едно куфарче с долари през 1989 на всички комсомолци, сега всички щяха да са милиардери....
  • 3 dsada

    40 4 Отговор
    Ще има хапове за отбора
  • 4 Kоцето

    17 33 Отговор
    Честито! Обичам добри новини.
    Сега може да продължите да плюете.
  • 5 ПУУУУ

    28 14 Отговор
    ДАНО СИ КУПИ СВЕЩИ-ДАНОООООООО
  • 6 onq s konq

    20 15 Отговор
    Докато наглия Толстой от руската "Дума" се заканва че щели да изкупят и другата половина на Черноморието ни,то БЪЛГАРИЯ ИЗКУПУВА АМЕРИКА!Та..."Как ще ни стигнат руснаците"...по Т.Колев:)
  • 7 Един друг

    38 5 Отговор
    На този Свинаров, майка му каква беше в Биовет навремето? Той от кое "нищо" е започнал? Май от същото, от което и другия самосъздал се милиардер - Глиган Пеевски.

    На този след като му разчистиха пътя на каптагона и разкараха разните като "братя" Галеви, бизнесът съвсем му тръгна, т.е. двамата с Боко блъскат амфетамини през Турция, та ушите им плющят.

    Наркопроизводител и наркотрафикант купувал американски фирми - къде тук е сензацията?

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Варна

    32 2 Отговор
    Въпреки, че Домусчиев си върши добре работата има нещо с което няма как да се съглася! - Начинът по който тръгна и простотиите, които наговори за това, че натрупал пари от продажба на шлифери от мачкан шушлек на Илиенци... - На такива простотии няма как да не гледам с желание да ритам някого.
    Добре знаем, че приватизациите, в които участва на още крехка възраст и въобще начинът по който се приватизираха предприятията в страната... - Да не ми говори глупости!
    Тоест независимо, че действително е добър в работата си, трябва да понесе онова наказание както всички останали за подобни схеми ( - Някой ден дай Боже! )
  • 10 Gost1

    3 23 Отговор
    Гадно племе сме как все намирате какво да кажете за успелият човек това явно ви утешава за вашите неуспехи,когато отидете в англия или Америка и там виждате успели хора но мълчите берете ягоди работите на по 2 места,там кой кумунист им е дал парите неслагайте всичко на едно и ако незлобеете ще сте една идея по щастливи

    Коментиран от #14

  • 11 факт

    7 0 Отговор
    А КОЛКО ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ СА ПЛАТИЛИ В БЪЛГАРИЯ
  • 12 Лост

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Един друг":

    Да допълним подарената му и съсипана БМФ, която доставя стоката.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Патриот

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Gost1":

    защото са еденици наистина успелите от нулата/от нищото. всичко останали са милионери от приватизацията, източване на ДДС, от усвоени за без пари държавни активи за милиони(навремето хотел Кубан на Слънчака е бил продаден на цената на гарсониера в София. сигурно тогавашният купувач днес е успешен бизнесмен), наркотици, които много добер знаем и ние, и ЦРУ и Уикилийкс кой ги покровителства.
  • 15 Патриот

    12 0 Отговор
    Щях да забравя.
    И да ви кара да работят по 10-12 часа, а да ги осигурява ан 4.
  • 16 2212

    12 1 Отговор
    И да им дава 200 евро и да казва че изнемогва с тези високи заплати , дето бил принуден да дава ! А, сега да каже кви заплати дава на вън!!!
    Може да е всякакъв ама е и нагъл робовладелец !!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Червен интернационал

    6 1 Отговор
    С Валентин Златев са,като сиамски близнаци. И двамата обслужват бизнеса на еврейския интернационал
    Тука няма леви или десни,руснаци или американци
    Тука има послушници на владетелите от ЦИОН !!!!!!!!!!
  • 19 qqqqqq

    2 0 Отговор
    И кой ще дойде да му работи за 300$ - 400$ на месец.