Last news in Fakti

25 Март, 2018 11:13 5 949 4

От днес летим евтино до 6 нови европейски града

  • летище-
  • софия-
  • полети-
  • линии
От днес летим евтино до 6 нови европейски града - 1

От 25 март 2018 г., с влизането на сила на лятното разписание на летище „София”, започва осъществяването и на директни полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

От днес стартират и ежедневните полети на Wizz Air до Атина. А от 26 март с авиокомпанията ще може да се лети до новата за столичното летище дестинация – Ница, в дните понеделник и петък. На 27 март започват редовните полети на Wizz Air до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации ще може да се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпания Ryanair също предлага нова директна линия – до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще стартират от 26 март и ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък.

През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се очаква да има в периодите май-юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните особености на дестинациите, към които е насочен трафикът.

Спрямо предходния летен сезон тази година се очаква ръст от 47% на чартърните полети и двойно увеличение на броя заминаващи пътници (около 40 000 души).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кондуктор

    21 7 Отговор
    София, София, София -тъпунгери! дайте и новите дестинации до и от другите български летища

    Коментиран от #2

  • 2 ПръцЕър

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кондуктор":

    Що бе Баце, да няма да стягаш куфарите и да тръгваш. Сигурно си голан, ама за чужбина се примечтал. Освен цената, можеш ли да си позволиш нощувка в Италия за 150 евро?! Да, иначе и аз мога да отида гъз пазара да ми види за 1-3 дни с пътуването. Друго е да поостанеш една-две седмици да разбереш джанъм къде си бил и какво си видял.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПръцЕър":

    Ти явно Италия само на снимка си я виждал ! Влез в Airbnb и ще видиш хиляди апартаменти в цяла Италия за 25-30 евро на нощ и то за 3-4 човека и с кухня , пералня и интернет !!! А в обикновените пицарии пица или паста е 6-7 евро , ако те мързи да си купиш от супера на софийски цени ! С една средна софийска заплата от 7-800 евро двама човека могат да изкарат две седмици барабар със самолета и кола под наем за 2-3 дни , които също почват от 25-30 евро на ден и можеш да резервираш още със самолетния билет !
  • 4 Jack Bauer

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПръцЕър":

    По неграмотен коментар не бях чел скоро. Ти да не си мислиш че хората пътуват със самолети само на екскурзии. Много повече са бизнес полетите и няма никакво значение дали са за 1, 3, 7 или 14 дни. А сега китайците като разработят пловдивското летище на софийското ще му се стъжни, кокала не се пуска лесно.