Last news in Fakti

26 Март, 2018 17:32 3 280 2

Държавната ”Булгаргаз” плаши КЕВР със съд

  • булгаргаз-
  • кевр-
  • съд-
  • газ-
  • синьо гориво

Очакват се проблеми с находището в Чирен

Несъгласие с решението на КЕВР за цената на газа от 1 април, изрази общественият доставчик "Булгаргаз". Компанията заплаши регулатора със съд.

От компанията заявиха готовност да съдят Комисията, ако техните възражения не бъдат взети предвид.

В началото на март от "Булгаргаз" поискаха повишение на цената на газа през второто тримесечие с 4,85% до 369,99 лева за 1000 куб. метра. Докладът на работната група обаче не потвърждава това искане.

По време на заседанието днес стана ясно, че от "Булгаргаз" не са съгласни с изчисления коефициент за очакваната калоричност на природния газ през второто тримесечие.

В регулатора не признават и разходи за покупка на газ за балансиране през четвъртото тримесечие, чиято стойност е 3 млн. лева. Ако КЕВР не преразгледа решението на работната група, паричният поток на газовата компания ще бъде нарушен и ще има проблем при нагнетяване на количества газ в находището в Чирен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валя

    5 0 Отговор
    Тия па кви са нахални,щом не са вдигнали цената значи са си свършили работата,мръсната ви печалбарщина край няма,паплач...
  • 2 Валя

    4 0 Отговор
    Държавата ще съди държавата,представяш ли си,знаеш ли колко пари на данъкоплатеца ще отидат по тоя театър,УЖАС