Last news in Fakti

14 Май, 2018 10:10 1 326 1

До къде пътуваме най-много със самолет

  • летище-
  • софия-
  • пътници
До къде пътуваме най-много със самолет - 1
Снимка: М. Богданова ©

Със 7.6% повече пътници са преминали през летище „София” през април тази година в сравнение със същия месец на миналата. Обслужени са общо над 600 000 пътници. През Терминал 2 са преминали 60% от пътуващите, а през Терминал 1 – 40%.

Общият брой на пътувалите по редовни международни линии се е увеличил с над 34 000 души. Най-голям принос за това имат авиокомпании flydubai, LOT, Tarom и Wizz Air, които бележат двуцифрен ръст в броя на превозените пътници по редовни линии през април 2018 г. Това се дължи на увеличените полетни предложения по нови и вече обслужвани маршрути от/до летище София.

Пътуващите с чартърни полети през изминалия месец са нараснали двойно заради Великденските празници. Най-предпочитаните туристически дестинации за периода са били Анталия, Хургада и Санторини.

Общият брой на излетелите и кацнали самолети през април е достигнал 5 274. Това е ръст от 11% на годишна база и се дължи на големия брой чартърни полети и на увеличените честоти и новооткрити дестинации от началото на лятното разписание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганю

    2 1 Отговор
    Най-много ходят да направят малко английка - българите по строежите, българките по къщите. За празниците - обратно в БГ-то : хлдилника пръщи, пръщи. Чалгата на шес - еиихх кой като нас !