28 Юни, 2018 15:07 1 606 3

Fibank сключи стратегическо партньорство с Erste Asset Management

  • fibank-
  • erste asset management-
  • фонд-
  • инвестиции

Фондовете се отличават с висока ликвидност, като инвеститорите в тях могат да придобиват и продават дялове по всяко време

Fibank сключи стратегическо партньорство с Erste Asset Management - 1

Първа инвестиционна банка (Fibank) и австрийското дружество Erste Asset Management сключиха споразумение за стратегическо партньорство в предлагането на нови за българския пазар договорни фондове. Erste Asset Management е международна компания за управление на активи с лидерски позиции в региона на Централна и Източна Европа. Дружеството е част от австрийската финансова група Erste Group Bank AG, специализиращо в управлението на взаимни фондове, алтернативни фондове, частни фондове и други.

Като партньор на Erste Asset Management, Fibank ще предлага на своите клиенти възможности за инвестиции във фондовете, управлявани от австрийската финансова институция.

Чрез партньорството си с Fibank, Erste Asset Management стъпва и на българския пазар.

Fibank ще предлага четири договорни фонда, които са регистрирани в България и управлявани в Австрия и са деноминирани в евро. Това са:

- ESPA Bond Euro Corporate – облигационен фонд, който инвестира в корпоративни облигации на европейски компании с висок кредитен рейтинг;

- ESPA Portfolio Balanced 30 – балансиран фонд с умерен риск;

- ESPA Stock Europe – фонд в акции, инвестиращ в европейски компании;

- ESPA Stock Global – фонд в акции, инвестиращ в компании по целия свят.

Фондовете се отличават с висока ликвидност, като инвеститорите в тях могат да придобиват и продават дялове по всяко време. Те са предназначени както за инвеститори на дребно, така и за институционални такива.

Erste Asset Management ще предложи на българския пазар и подбрани инвестиционни фондове, специално предназначени за институционални инвеститори.

Говорейки за бъдещото сътрудничество с Fibank, г-н Хайнц Беднар, Изпълнителен директор на Erste Asset Management, подчерта: "Ние имаме много сходни идеи за нуждата от сигурно и печелившо управление на фондове в региона. Ще се радваме да работим съвместно с утвърден и надежден партньор като Fibank".

"Нашият опит в инвестиционните фондове и портфейлните решения в рамките на Erste Group Bank AG и позиционирането на Fibank на българския пазар правят това партньорство особено специално. Нашите две институции са иновативни и клиентски ориентирани, предлагащи широк спектър от услуги за индивидуални и корпоративни клиенти", добави още г-н Беднар.

„Партньорството ни с Ерсте Асет Мениджмънт ще ни позволи да предложим на нашите клиенти нови инвестиционни възможности за по-активно управление на техните спестявания и постигане на по-добра доходност.“ изтъкна г-н Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен директор на Fibank.

Бележка: Инвеститорите във взаимни фондове следва да имат предвид, че стойността на дяловете в тези фондове и доходът от тях могат да се понижат. Печалбите не са гарантирани и инвеститорите поемат риск да не възстановят инвестициите си в пълен размер. Инвестициите във взаимни фондове не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или друг вид гаранция. Историческите резултати на фондовете не са показателни за бъдещи развития. Инвеститорите следва да се запознаят с проспектите на фондовете, преди да инвестират в тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    2 1 Отговор
    Не вярвам че австрийските фондове ще оправят ВЪНШНИЯТ ни ДЪЛГ който надмина 50 МИЛИАРДА...........Австрийците +унгарците и Сърбите трябва да ни плащат че изпражненията им ги събираме и се къпем в Черно море
  • 2 auuu

    0 0 Отговор
    Незнам за фондовете ,но аз в КАФЯВАТА ЛОКВА не се къпя!!!!!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.