Last news in Fakti

27 Юли, 2018 14:40 1 615 11

КНСБ иска 12% по-високи заплати от догодина

  • кнсб-
  • заплати-
  • пламен димитров

От КНСБ обявиха, че искат 12% по-високи бюджетни заплати от догодина, или около 1 милиард лева повече.

„Горе-долу 800 милиона лева беше увеличението през тази година. В този смисъл този процент не е невъзможен. Хората в различните агенции искат между 10 и 20% увеличение на заплатите, така че този процент е осреднен”, поясни пред Нова тв президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той смята, че това е постижимо. Димитров даде пример, че в Агенцията за социално подпомагане, където работят около 5000 души, искането е за 20-процентно увеличение.

„60% от средноевропейските доходи би трябвало да бъде целта на България през следващите години. Говорехме за 1000 евро средна заплата. В момента около 1000 лева е средната заплата у нас. С подобни увеличения на доходите до 2022 г. ние ще се приближим то тези средни стойности в Европа”, каза още Пламен Димитров.

Той е оптимист и заради това, че пазарът на труд в България става все по-дефицитен. И в частния сектор си дават сметка, че задържането на кадри става чрез увеличаването на доходите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барбалан

    5 2 Отговор
    Джендърите от КНСБ преди да искат да кажат конкретно как да стане - едно е да искаш, друго е да можеш..., а те завалиите само искат...
  • 2 Данъкоплатец

    3 0 Отговор
    В публичния сектор трябват дълбоки реформи , а след това да искат заплати!
  • 3 Готин ама не съвсем

    8 0 Отговор
    Може, но трябва да има и 50% намаление на персонала в държавните сфери!
    Писна ми само да плащам данъци, а разпищолилите се управляващи, данъчни и всякакви проверяващи цървули, да се чудят за какво да се заядат и какъв акт да ти напишат!
    Преди две години сменяхме касовите апарати с обещанието за намаляване на данъчните простотии. Не намаляха, а напротив се увеличиха! Сега пак ще се сменят касови апарати! Тези серсеми да не си мислят, че ние берем парите по дърветата, та да ги даваме за всякакви простотии и за пълнене на гушите на няколкото производителя на касови апарати. Явно дУпетатите имат някакви дялове от тези предприятия, или са им дадени парички кеш, в брой, направо на ръка!
  • 4 Съкращения

    2 0 Отговор
    над 50 % и после евентуално малко увеличение, но не повече от процента на увеличение на пенсиите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    заплатите ни скоро ще ударят 1500 лева .тенденията на увеличението им е около 10 % на година.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пръцльо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Стоенчо дека ги зимаш тез 1500 лв и азе да до дода , че у Лом повече от 450 лв никой ми не давЪ .

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "пръцльо":

    писах ,но ми трият постовете интересно защо.около лом веднага може да почеш в монтана като шофьор на камион,може да почнеш в строителна бригада работеща в софия или пък в дърбодобива в региона на стара планина.и в трите позиции ще взимаш над 1000 лева и търсят хора непрекъснато.ако обаче стоиш на 450 лева говори много зле за теб щото минималката у нас е вече със 100 лева отгоре и дори да се хванеш да пасеш кравите в някое село около лом ще взимаш доста над тия пари.факти не ми триите постовете!
  • 11 Ядеитн

    3 0 Отговор
    Много гладна държавна гад се навъди. Секой иска да лапа, и секоя година - се повече. Бойко, ако сака да оцелее - ша трябва да поизреже тия чиновници, дека за нищо не стаат. И яко да реже - от министър до прост писар - наред!