Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 11:47 860 0

HSBC с $21,9 млрд. печалба през 2011 г.

  • hsbc-
  • еврозона-
  • дълг
HSBC с $21,9 млрд. печалба през 2011 г. - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

Най-голямата банка в Европа HSBC Holdings обяви печалба преди облагане с данъци от $21,9 млрд. за миналата 2011 г., предаде Ройтерс.

Това е най-добрият резултат за финансова институция в Евроозната, но той се дължи най-вече на активите на банката в Азия, които й помогнаха да преодолее негативните последици от дълговата криза на Стария континент, коментира Блумбърг.

HSBC Holdings, която реализира три четвърти от печалбата си извън Европа и Северна Европа, обяви, че очаква пазарите в Азия и латинска Америка да продължат да нарастват и през 2012 г. като забавят малко темпото в сравнение с 2011 г.

Банката разполага с 7200 офиса в 80 страни. Предварителна анкета на Ройтерс сред анализатори сочеше, че HSBC Holdings може да очаква приходи в размер на $22,2 млрд. Печалбата от $21,9 млрд. за 2011 г. е далеч от реализираните през 2007 г. $24,2 млрд., но на фона на реализираните от конкурентите й загуби заради дълговата криза в Еврозоната, показват визията и смелостта на HSBC Holdings да заложи на пазарите извън Европа.

Ръстът от 15% на печалбата преди облагане с данъци показва тенденция банката да се наложи като лидер през 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА