Last news in Fakti

6 Март, 2012 11:59 1 531 2

Стачката на миньорите „Горубсо-Мадан” продължава

  • горубсо-мадан-
  • миньори-
  • стачка

Протестиращите искат помощ от Борисов и Трайков

Четвърти пореден ден продължава стачката на миньорите от „Горубсо-Мадан”. В протеста участват над 700 души. Те протестират, че от месец май досега заплатите им не са изплащани в пълен размер.

Работниците потърсиха помощ от премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Трайчо Трайков. Служителите в комбината изпратиха декларация, в която призовават за незабавна намеса за разрешаване на конфликта с неизплатените им заплати.

Заводът не работи от декември - първоначално заради планов ремонт, след това заради липса на концентрат. Единствено група от 15 души поддържа съоръженията.

Ръководството на предприятието смята, че стачката е незаконна. Вчерашните преговори между собственика Валентин Захариев и група работници бяха прекъснати. Миньорите напуснаха преговорите, след като не получиха обещание за пълно издължаване.

Късно снощи вицепремиерът Цветан Цветанов се ангажира да информира правителството за напрежението в "ОЦК" и в "Горубсо-Мадан" на заседанието в сряда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 онзи

    0 0 Отговор
    Депутатът Славов подкрепил протеста... Ами същия този Славов подкрепяше 4 години и Валентин Гаджев, който управляваше това предприятие и има вина , колкото и Захариев. Вижте местната преса отпреди 3-4 години какви интервюта даваше Гаджев. Но той направи всичко, което можа : да източи предприятието, да си построи хотела с работници от горубсо и сега ...хоп, с подкрепата на същия този Славов се настани на топлото местенце в НОИ. Затова държавата и бизнеса са на този хал, защото се управляват от посредствени хора като Гаджев.
  • 2 haha

    0 0 Отговор
    Захариев източи и Кремиковци доколко-то си спомняте и още дължи милиони за осигуровки, кой му дава концесии, това е въпросът?