Last news in Fakti

24 Октомври, 2018 19:46 8 415 25

Точната дата на следващата финансова криза

  • финанси-
  • криза-
  • икономика-
  • прогноза

Прогноза

Точната дата на следващата финансова криза - 1
Снимка: Shutterstock

Близо десетилетие сред фалита на Lehman Brothers и колапса на пазарите, анализаторите на J.P. Morgan казаха точно кога ще дойде следващата финансова криза. Те правят своята прогноза на

базата на продължителността на икономическата експанзия, потенциалната продължителност на следващата рецесия, степента на задлъжнялост, цените на активите и нивото на дерегулация.

Следващата финансова криза ще започне от САЩ през 2020 г. с 20% спад в икономиката. Поевтиняване от 35% ще има при газта и петрола, а индустриалните метали ще се обезценят с 29%.

Цената на застраховката на дълга на развиващите се страни (т. нар. лихвен суап), ще скочи средно с 2.79 процентни пункта. Стойността на активите им ще спадне с 48%, а валутите им ще поевтинеят с 14.4%.

Към момента политиците не разполагат с необходимото парично и фискално пространство, за да извадят икономиките от следващата рецесия, коментират анализаторите на J.P. Morgan.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    38 12 Отговор
    Това ще е апокалиптично за BG

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Гост

    38 19 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    Тя дотогава няма да съществува.
  • 3 Мдааа

    50 4 Отговор
    Спекулантите ще предизвикат нова икономическа криза, за да направят повече бързи и лесни трилиони на гърба на хората. Всеки слабо запознат с икономиката знае, че сегашния модел е изцяло зависим от спекуланти и когато поискат могат да предзвикват растежи и спадове. Трябва смяна на системата, за да се отървем от спекулантите, които са реалните кукловоди
  • 4 Брат ми

    49 8 Отговор
    Евреите създават проблемите.А датата всеки може да си я измисли.

    Коментиран от #6

  • 5 хаха

    35 2 Отговор
    българия излизала ли е въобще от криза нека видят как живеем и добре ли е да си експоатиран за смешни пари с които се чудиш тока ли парното ли
  • 6 висок

    24 7 Отговор

    До коментар #4 от "Брат ми":

    Не знам дали са виновни евреите.... нали всички ги пазим, съчустваме, носим вина за холокоста.... Но Маркс, Енгелс, Ленин, Троцки... и всички ръководители на руската революция са евреи. Те колко човека са погубили? Ленин и Троцки са избили повече хора от Хитлер!!!
  • 7 гост

    19 21 Отговор

    До коментар #1 от "Tervel bitcoin":

    Глупости на търкалета !! И какво ще е апокалиптичното за България ?? Това , че ще паднат цените на петрола ?? Или , че ще фалират 2-3 банки с чужди собственици ?? Мисля , че това вече го гледахме 1996-7 и нищо апокалиптично не се случи !! Е , изгоряха няколко балъка , ама после нещата даже тръгнаха по-добре !! Апокалиптично ще е за едни "братя" по на север , дето точно си повярваха , че пак са прескочили трапа и могат да продължат да смучат земята без край и да печелят от това , ама ядец !!

    Коментиран от #18

  • 8 Скорошен

    24 4 Отговор
    Лъжлива статия... Благодарение на Китай, скоро финансова криза не може има... т. е. Америка (евреите) не могат да я предизвикат... Условието е да си охлажда икономиката от време на време.... Но безспорно, вече има капацитета да балансира, дори при кризи създадени в Америка

    Коментиран от #11

  • 9 Радо

    43 1 Отговор
    Да има едно прасе да гука доволно в кочинката, 15-20 кокошчици и 50-60 корена домати и краставици...пък да му мислят тия с фючърсите, суаповете и другите му там шантиклерии.

    Коментиран от #15

  • 10 Тва не е за бедните

    25 1 Отговор
    През 2008 петрола и газта паднаха с 800%. Ама не за бедните, където на бензиностанцията, бензина си остана на същата цена. Всяка държава и всяко правителство, ще вдигнат акциза на енергиините носители, така че само те да печелят разликата. А бедните, както са казали още римските депутати, ще духаме... супата. Не се косете за кризите. Гледайте само кога централната ви банка ще прави парична реформа- те тогава си е е.. ли мамата и то специално за бедни. Ака не ми вереате, потърсете значението на новия икономически термин- работещи бедни.
    Съвет за бедни - яж и пии и си носи новите дрехи.
  • 11 гост

    0 18 Отговор

    До коментар #8 от "Скорошен":

    Верно ли бе ?? Вие тоя Китай за господ май вече го взехте , ще взенат от Кремъл да ви се карат , аааа , направо изневерявате на матушката , ахахах !! И как точно новия ти любимец ще "балансира" със икономика за няма и 12 трилиона , срещу обединените такива на ЕС , САЩ , Канада и Мексико от 38 трилиона ??? Значи Китай целия свят ще "компенсира" , брееей , ти да видиш !!! Аз пък да ти кажа , първата им работа ще е да спрат плащанията за всички докато видят какво ще излезе от цялата работа !!! На твоите хора как ще им се отрази половин една година без плащане за петрол и газ , щото поне толкова ще е !!

    Коментиран от #16

  • 12 Скорошен

    13 0 Отговор
    Като фалира Лемън Брадърс... Кой откупи дълга на САЩ... ЕС или Канада или Мексико.... ВЪОБЩЕ не знам от къде си гост... Но със сигурност си пеш
  • 13 Bahti

    2 0 Отговор
    Черният лебед не м8же да бъде предвиден. Базата данни от вчера, не е важна.
  • 14 666

    18 1 Отговор
    Сиромах човек не фалира!
  • 15 Пешо

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Радо":

    Хубаво си го намислил, ама като те погнат Порожанов и ветеринарните идиоти от БАБХ да ти трепят прасето...
  • 16 Иван Гешев

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Като се спрат доставките на петрол и/или газ не за година, а за един месец и ще настъпи апокалипсис. Та казваш, според теб, да му мислят тези, които имат ресурси? Ще вземат и няма да плащат? Точно обратното е - имащите ресурси винаги могат да цакат нямащите.
  • 17 KEF

    14 1 Отговор
    ОБЕДНЕЛИТЕ НАРОДИ СА В БЕЗНАДЕЖДНО РОБСТВО. ТЕ ИМАТ САМО ФИКТИВНИ ПРАВА.

    Бедността принуди народите към тежък труд и ги притиска по-силно, отколкото ги притискаше робството и крепостничеството. От робското си положение те можаха да се освободят, но от нищетата на живота никога не ще могат да се отскубнат. Ние сме вмъкнали в конституциите на държавите права на народните маси, които в същност са фиктивни, а не действителни. Всичките тези така наречени “права” на народа, съществуват само като отвлечени идеи, които никога на практика не ще се осъществят. Каква полза има пролетаризираният работник, който се е превил под тежестта на труда и е потънал в грижи за своята участ, от правата на бърборковците да дрънкат глупости, на вестникарите – да дращят наред с разумното и безброй глупости, щом пролетариата няма от конституцията никаква друга полза, освен трохите, които ние му хвърляме от нашата трапеза, в замяна на неговия глас в полза на нашите предложения, на нашите кандидати и агенти?Гладът създава на капитала права над работниците по-сигурно, отколкото законната царска власт даваше тези права на аристократите.
  • 18 Българин

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Е как няма да се отрази на България? Не помниш ли миналата криза която започна пак от Америка през 2007-2008?

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    От "отрази" до "апокалиптично" май разликата е колкото от Земята до Луната , а , или за тебе е все тая ?? А някои хора знаят , че кризите така или иначе са циклични и просто трябва да си подготвен !! А между другото ако не знаеш , "горките" Щати от тогава цъфтят и връзват , а който не го бива в играта да си наляга парцалите , пардон ватенките !!
  • 20 Иво Христов

    2 0 Отговор
    ПАЗАРЪТ Е БАСЕЙН НА стоки, услуги и пари, труд. Всеки може да излее своя стока, услуга, труд или пари и да вземе друго нещо – пари, стока, услуга, труд. И това е пазар. Пазара става капитализъм, когато едни изливат услуги. и стоки., но с взетите пари купуват по-малко труд. стоки,. услуги. Така в басейнът парите ще са дефицит, и ще има дефлация. Но банките правят да е възможен капитализмът, като изливат парите спечелени от капиталистите, отново в басейнът, ЗА НОВИ ПЕЧАЛБИ. ПЕЧАЛБАТА Е ДЪЛГ-ЗАЕМИ Капитализмът почва от робството. Великобритания създава мощна морска флотилия, от която се пръква най-мощната търговия със стоки от робски труд. Което довежда до фалит занаятчиите и селяните - и съответно те стават новите доброволни и безплатни роби - работническата класа. Капитализмът произвежда дефлация. И в страни и времена без банки с частичен резерв и печатане на пари, растеж на паричното предлагане, капитализъм не съществува. Представете си басейн но вместо вода има всички стоки, услуги и пари, труд. Всеки може да излее своя стока, услуга, труд или пари и да вземе друго нещо – пари, стока, услуга, труд. И това е пазар. Пазара става капитализъм, когато едни изливат услуги. и стоки., но с взетите пари купуват по-малко труд. стоки,. услуги. Така в басейнът парите ще са дефицит, и ще има дефлация. Но банките правят да е възможен капитализмът, като изливат парите спечелени от капиталистите, отново в басейнът. СМЕШНО! е! - Но тези пари на капиталистите се изливат от
  • 21 Иво Христов

    2 0 Отговор
    Пазара става капитализъм, когато едни изливат услуги. и стоки., но с взетите пари купуват по-малко труд. стоки,. услуги. Така в басейнът парите ще са дефицит, и ще има дефлация. Но банките правят да е възможен капитализмът, като изливат парите спечелени от капиталистите, отново в басейнът. СМЕШНО! е! - Но тези пари на капиталистите се изливат отново и отново в басейнът,за да може капиталът да печели. но ДЪЛГЪТ-световен е РАВЕН НА ПЕЧАЛБАТА. Световният дълг е равен на печалбата. Пазарните икономики надминаха по БВП и потребление социализът, защото частният им дълг без наличие на златен стандарт, мажеше да мине и 1000% от БВП. И световната икономика им помагаше да превърнат тези долари в инвестиция, а ЕС да се завъртят повечето от тези пари в техният пазар. Тогава всеки нов долар в икономиката правеше почти долар БВП. разбира се, капитализмът е кърлеж върху пазарът - понеже големите инвеститори правят стоки и услуги но събират пари... и така намалят потреблението.. Освен това кредитът трябва да се връща и кредитният бум спира..
  • 22 Иво Христов

    2 0 Отговор
    Лявото иска да даде на всеки въдица и познание за риболов и рибовъдство. Дясното иска да продаде въдица на всеки, на който няма пари да бъде нает трудът му за риболов и търговия с риба. Но как ще се спечели от риба, как ще се завърти капитал, нали трябва да продаваш риба. Значи на кредит трябва да я продаваш. Защото ако всеки си лови достатъчно риба, търговия няма.. Но все някой ще трябва да ти купи рибата, затова ще отвориш банка, за да дадеш кредит, който кредит ще дадеш на своите рибари, за да си купят още риба. И така докато банката ти фалира, защото работниците ти - ще потребляват ли от твоят магазин или ще ти връщат кредита. И ТАЗИ КРИЗА НА КАПИТАЛИЗМА Е ВЕЧНА. Рибата са всички стоки и услуги.
  • 23 kjl

    4 0 Отговор
    Те хората са го казали достатъчно ясно. Крахът ще започне от америка, но развиващите се страни ще платят сметката. Тези дето не могат да си печатат пари. Тези, чиято валута независимо от това, че спазват фискална дисциплина, ще се сринат и лихвите по техните незначителни кредити ще се вдигнат неимоверно. От както свят светува едните лапат, другите плещат. Закона на джунглата, в модерна интерпретация.
  • 24 Кондратиев

    3 0 Отговор
    Четете за дългите вълни в икономиката за да се просветите... Така и така не се дава точна дата на следващия ПЛАНИРАН финансов Армагедон...
  • 25 незнайко

    5 0 Отговор
    На това му се вика "Глобално управление на икономиката" ! Щом може да се прогнозира, значи "Някой" знае, какво ще се случи !