11 Декември, 2018 16:35 2 332 13

Близо 4 млрд. лв. са инвестирали тези компании у нас

  • инвестиции-
  • фирми-
  • строителство

Вложенията са основно в строителство и логистични бази

Близо 4 млрд. лв. са инвестирали тези компании у нас - 1

Седем от най-големите чуждестранни търговски вериги у нас са инвестирали 3.8 млрд. лв. в строителството на търговски обекти и логистични бази у нас. Това са „Кауфланд", „Била", „Лидл", МЕТРО, „Т-маркет”, „ДМ” и „Дайхман”. Данните обявиха от Сдружението за модерна търговия.

Над 1050 е броят на българските доставчици на въпросните компании. От тях 26 изнасят чрез веригите на външни пазари. Броят на служителите общо надвишава 18 600 души.

Над половината от стоките във въпросните вериги са българско производство. При някои този дял достига и 75%. Почти всяка от тях има марка, която промотира българското производство – „Градините на Билла" и „Българска ферма" на Билла", ноу- хауто, серията „Родна стряха" и кампанията „Съхрани българския вкус" на „Лидл", програмата „Отгледано с грижа в България" на „Метро".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    27 3 Отговор
    Къде 50% от стоките са български???????????
  • 2 :×;!&

    28 3 Отговор
    Те хубаво инвестирали .А колко са извлекли навън печалби от нашата ръка?
  • 3 АйдеПак

    31 2 Отговор
    Айде пак ... да отвориш магазин да продаваш чужди стоки ... го наричаме инвеститор. Ало това изнася пари, не внася в държавата. Дори учениците първи клас значе, че като изнасяш, не се водиш за инвеститор )

    Коментиран от #5

  • 4 Николай

    9 0 Отговор
    за колко жреме са инвестирали тези компании. Ако кажат за пос;едните 12 години значи по 333 мл на година .Много добре !!!!!!!!!!!!
  • 5 Инвеститор

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "АйдеПак":

    Те инвестират, дават на наши хора пари за наем на имота и после наши фирми го поддържат, охрана, ток, вода ... та с 2 думи: плащат на правилните хора за да ги има, всичи знаем кои са тези хора.
  • 6 гост

    13 0 Отговор
    Ако позволите Да запитам ''факти'', тези млади, щастливи и усмихнати хора, които си ги пляскате на всички снимки на рекламните статии на заплата.бг...........(винаги със спрени коментари).................от България ли са? Дали работят за 700-800лв че са такива весели?
  • 7 Kommentator

    5 14 Отговор
    До всички родолюбци по-горе:
    да знаете, че тези компании създават реални работни места с още по-реални заплати няколко пъти над средните. Да, ако имате познат в някоя банка питайте.
    И точно вие малки хейтърчета съм сигурен, че пазарувате от въпросните вериги.
  • 8 пенсионер

    12 3 Отговор
    Намерили са продажна държава ,и ще ни остават просяци......
    Няма, такава, тъпа държава, да продаде, собствения си пазар ,
    и да се радва, на това от горе...
    Продажни, УПРАВЛЯВАЩИ!!!!
    Б-О-К-Л-У-Ц-И.
    ТЕЗИ ВЕРИГИ ,КОНТРОЛИРАТ 95% ОТ ХРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ В БЪЛГАРИЯ.
    Утре, ако им е кеф, могат да затворят, всеки производител.

    Коментиран от #10

  • 9 123

    13 1 Отговор
    Нищо не инвестират! Всичките магазини и т.н. логистични центрове се правят с кредити от банки в България. Никакви пари от техните държави не влизат у нас, само печалби се изнасят.
  • 10 стоян

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "пенсионер":

    Браво за коментара = Това не са никакви инвестиции защото с нищо не допринасят за развитието на икономиката а дори спират малко останалите български фирми да продават Тези инвеститори само изнасят от малко останалите пари тук
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай Миле

    1 0 Отговор
    То хубаво 4млрд. са инвестирали. А колко са прибрали обратно не се споменава. Нали се сещате, че никой не инвестира просто за кеф.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.