Last news in Fakti

17 Април, 2012 12:52 897 0

Италиански ВУЗ преподава само на английски

  • италия-
  • магистър-
  • език-
  • английски-
  • италиански-
  • милано

Политехническият университет в Милано прави сериозна промяна като реши магистърските и аспирантските програми да се провеждат на английски език, а не на италиански. Досега студентите имаха възможност дали да учат на езика на Данте или народния език на Шекспир. Подобна опция вече няма да има. През първите три години от висшето си обучение студентите ще изучават усилено английски език. По този начин те ще могат да се подготвят за магистратура и аспирантура. Студентите и преподавателите имат две години, за да се приспособят към новата система.

Мотивите за решението са два – привличане на чуждестранни студенти, които са избрали Италия за място, където да получат висшето си образование, но не могат да го направят заради езиковата бариера и втората причина е подготовка на италианските студенти за работа зад граница (доброто владеене на английски език може да им помогне да си намерят високо платена работа навсякъде по света).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА