Last news in Fakti

7 Април, 2019 17:05 6 730 16

Сервитьорка е 4-тата най-богата жена в света

  • безос-
  • maĸeнзи-
  • джеф-
  • развод-
  • пари-
  • богатство

Maĸeнзи Бeзoc получава парите след развода си с Джеф Безос

Сервитьорка е 4-тата най-богата жена в света - 1
Снимка: Shutterstock

Maĸeнзи Бeзoc ще е четвъртата най-богата жена в света. Това тя дължи на развода си с изпълнителния директор на Аmаzоn Джeф Бeзoc. Двамата бяха женени 25 години и ще поделят придобитото през въпросния период богатство. Така Maĸeнзи ще притежава 35.7 млрд. USD и я превръща в една от най-богатите жени на планетата.

През годините Maĸeнзи рядко ставаше обект на медийно внимание. Тя предпочиташе да се уединява и да пише своите романи, вместо да е в центъра на вниманието на пищни коктейли. Интересно е да се отбележи, че тя и един от първите служители на Аmаzоn – заминава с Джеф за Сиатъл, след като той ѝ споделя идеята си за създаването на компанията.

Животът на Maĸeнзи е близък до този, който може да видим по сериалите. Израства в Сан Франциско и често се усамотява в стаята си, където пише романи. Първият издава едва, когато е на 6 години. След като завършва училище е приета в чacтния ĸoлeж Ноtсhkіѕѕ, но по-късно успява да се прехвърли в елитния Πpинcтън. Докато е учила си е изкарвала допълнително пари като сервитьорка, продавачка в магазин за дрехи, помощник в ресторант, асистент в библиотека.

Среща се с Джеф по време на интервю за работа в инвестиционната компания DЕ Ѕhаw. Тя го кани а обяд, а три месеца по-късно те вече са сгодени, а по-късно се и женят. Двамата напускат компанията, местят се в Сиатъл и стартират Аmаzоn. Maĸeнзи поема счетоводството на компанията и сред първите нейни служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пачка с комплекси

    18 2 Отговор
    Чавка му е изпила ума !
  • 2 ААА

    22 9 Отговор
    Както е рекъл народа - Да направиш правилната св.рка , на правилният човек , в правилният момент.

    Коментиран от #5

  • 3 Стойчо Караилиев

    72 3 Отговор
    Да е жива и здрава да си харчи парите. Не е като златотърсачките, които се омъжват само, за да се разведат след време с цел облагодетелстване. Заедно са започнали, помагала му е и е нормално да получи част от имуществото, а и той може да си го позволи съвсем спокойно.
    Да си харчи парите със здраве и късмет.
  • 4 Голям Слон

    16 3 Отговор
    Роман на шест години???
    Че тя можела ли е да пише тогава?

    Коментиран от #7

  • 5 Ти Ан

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ААА":

    Ами ти Ан на дъртия кво праиш
  • 6 ДЕМОНкрация!!!

    6 11 Отговор
    С такива деградирали и нагли мошеници като тоя гологлавия пръч, ще са богаташи само сервитьорки, танцьорки, плеймейтки, компаньонки, актриси и прочие лекотии. Разбира се, че няма да е богаташ някой учен. В БАН учените взимат по 1000 лева, а в стриптийз бара взимат по 5000 лева. Такава е системата ни, такива са ни "лидерите"!!!

    Коментиран от #8

  • 7 До 3

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Голям Слон":

    Недей ги слуша тия!!! То и нашите милионери горките са започнали да продават чорапи на сергия още като бебета и цял живот са гладували за да спестяват. Това са им измислените биографии и кой знае кви са й тъхи романите на тая. Не че съм по умен от нея, ама една такава да притежава 35 милиарда е зверска гавра. Цялата БГ държава не притежава такива пари, а някви пиявици плуват в пари
  • 8 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "ДЕМОНкрация!!!":

    Благодарение на него книгите са достигнали до много повече хора отколкото ако се чакаше някой да отиде и да си купи книга от книжарницата. Така са стартирали своят бизнес, с книги, след което са го разработили и са започнали да предлагат всичко възможно. А тази женица, представена като сервитьорка му е била бизнеспартньор и помощник за изграждането на империята, това, че е заработвала почасово на различни професии не я олицетворява с тази професия. Принстън, счетоводстовото на компанията, заслужила си е парите.
  • 9 АБВ

    19 0 Отговор
    Добре де как избрахте, да пишете за нея като "сервитьорка" след като става ясно, че жената е работила това само докато е била студентка. А среща Безос като инвестиционен банкер... Пълен буламач.
  • 10 асддса

    8 0 Отговор
    Това със сервитьорката е все едно да кажеш че бебe e най-богатата жена понеже преди 48 години е била бебе....

    Коментиран от #12

  • 11 ьяоь

    8 0 Отговор
    В цялата "статия" сигурно единствено името на женицата е единствено вярно !

    Коментиран от #13

  • 12 без аналог

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "асддса":

    била е сервитьоркадокато е учила в Пристън . От кога в Принстън има специалност "сервитьорка" ? Отново къртите с малоумно заглавие .
  • 13 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ьяоь":

    А дали е написано правилно 😂
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шофьор

    1 0 Отговор
    Хубавото за г-н Безос е,че дори и я след 25 г.не е успяла да го превърне от милиардер, в милионер.
  • 16 Сънчо

    0 0 Отговор
    И какво излезе?Че тя все пак никаква сервитьорка не е.Жената е учила и работила каквото може в момента, да си помага.Типично за амбициозните хора.Колкото до новата на Безос, ми тя ще се сцепи от тая пластична намеса, не знам как има кураж да се усмихва!