Last news in Fakti

9 Април, 2019 04:16 2 346 13

Българска компания доставя сървъри на ЦЕРН

  • cern-
  • церн-
  • persey-
  • перси

Организацията избира тези, които отговарят на нейните първоначални критерии и вече до тях биват изпратени условията, по които се оферира

Българската компания „Перси“ ООД (Persy) доставя сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН). „Работим с централата от 2012 г. и преборваме конкуренцията от цяла Европа. Това е сериозен атестат за „Перси“ ООД и за България“, заяви управителят на дружеството Александър Соломахин. При организирането на една международна обществена поръчка, първо до всички страни участнички в ЦЕРН се разпраща едно пазарно проучване, в което фирмите се представят. Организацията избира тези, които отговарят на нейните първоначални критерии и вече до тях биват изпратени условията, по които се оферира. Нещата са дефинирани изключително точно и прецизно и от организационна, и от техническа гледна точка. Няма място за неточна оценка кой ще изпълнява поръчката. След като фирмите върнат оферти, те избират една, две или три компании, които изпълняват поръчката, каза Соломахин. Според него за да се направи добра оферта, трябва да има добри условия от производителите на модули, дискове, шасита, памети. Трябва да се гарантират и доставките, допълни той.

ЦЕРН пуска маркетингово проучване с десет страници въпроси, на които трябва да се отговори. След като преценят, че компанията отговаря на техните критерии, я канят да участва в конкурса. Пускат се около стотина такива проучвания, одобряват се 40-50 за оферти, 15-20 оферират, а една или две получават поръчка. Интересното е, че те купуват по тотална цена на притежание за 3 години - включва цената на техниката, транспорта, консумацията на електричество, плюс цената на резервните части, които гарантират определен срок за обслужване.

Компанията „Перси“ ООД има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER”. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

Перси ООД е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO - стандарти, гарантиращи отлична организация на търговския, производствения и сервизния процес. Регистрираната търговска марка „STINGER” осигурява на потребителите безкомпромисна 36-месечна гаранция върху труда и компонентите в тях. Всички сървърни и компютърни конфигурации преминават тестове за качество, стабилност и съвместимост с най-разпространените операционни системи. Квалифицираните специалисти на фирмата предлагат на клиентите комплексна услуга – от проучване и формулиране на изискванията, през проектиране и изработване на системите до пълната им интеграция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 елементарна частица

    4 11 Отговор
    Много технологична статия! Някакви хора , много работят , а резултати няма! Тия ЦЕРН са международни измамници от най виоко ниво, ще се пенсионират докато ги разобличат, че само харчат, а полза няма!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Альоша Гърневски

    2 8 Отговор
    Тези са търговци. Купуват евтинжок от Китай и продават.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Альоша Гърневски":

    В една елементарна частица има много повече информация, отколкото в теб. Та ника ти не отговаря много.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Альоша Гърневски":

    Прав си използват процесори Интел и всякаква памет,като Самсунг например. Но все пак кутиите са техен бранд,а и правят някакви конфигурации. Пак е нещо. Явно правят добри цени на конфигурациите за да ги изберат в ЦЕРН. Евала все пак,но наистина си остават далеч от Р&Д
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Извинявай,коментара ми беше за елементарната частица. Предното ми извинение странно защо беше изтрито
  • 9 Иван Зарев

    10 0 Отговор
    Една от най-старите, изцяло български ИТ фирми, познавам ги лично, хората работят здраво и са на европейско ниво.
  • 10 Александър Димитров

    9 0 Отговор
    Добре, че и такива новини излизат за Български компании, не само измами и делавери.
  • 11 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    Ама как така? Не процедират ли като нашите? Първо правиш процедура и после избираш на шефа фирмата, нищо че не отговаря на половината критерии и струва тройно.... Нищо не разбират от ЦЕРН ... Будали....

    Нещо от търговският регистър дали са чели статията и те, белким си купят читава техника с гарантирана поддръжка, или тея от Пърси ООД не са баджанаци?
  • 12 Аз разбирам че

    0 0 Отговор
    ЦЕРН е компания която има една цел да отвори кутията на Пандора. Да отвори портал към другото измерение. Демони ще започват да влизат в нашата реалност. Това което не го виждаме ще го виждаме. Нали сте играли Dmc Devil May Cry. Накрая като Верджил затвори портата на ада с Ямато всичко скрито от се появи всички демони се появиха. Това е сливане на реалности измерения в едно. Това е тяхната цел на ЦЕРН.

    Коментиран от #13

  • 13 Мики Маус

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Аз разбирам че":

    Разкри ги ти ЦЕРН братчед.