Last news in Fakti

15 Април, 2019 11:33 4 034 21

Богатството на Путин

  • путин-
  • богатство-
  • състояние-
  • жилища-
  • коли

Смята се, че състоянието на руския президент е 200 млрд. USD

Богатството на Путин - 1
Снимка: Shutterstock

Едва 135 000 USD е спечелил руският президент Владимир Путин през 2018 г. Поне това сочат данните в официалната му данъчна декларация. Приходите са от заплата, пенсия от армията, лихви и инвестиции.

За разлика от българските политици, руският президент разполага с един скромен апартамент от 75 кв.м в Санкт Петербург и гараж от 18 кв.м. Използва друго жилище в Москва, чиято площ е 150 кв.м. Возилата на Путин са само две и то те са ретро – ГАЗ-21 Волга и Лада Нива, както и едно ремарке за лодка, което е придобил в далечната 1987 г.

Истинското богатство на руския президент обаче е несметно. Поне така твърди главният изпълнителен директор на Неrmіtаgе Саріtаl Маnаgеmеnt Бил Бpoyдъp, който е изгонен от Русия през 2005 г. „Смятам, че има около 200 млрд. USD, получени по нечестен път след 17 години управление”, казва Бpoyдъp пред щатския Сенат.

По информация на вecтниĸ Hoвaя Гaзeтa и ОССRР значителна част от състоянието на Путин, включително големи дялове в „Газпром” и други крупни фирми, на партия са собственост на близки и роднини на руския президент.

Колекцията скъпи часовници също не убягва от погледа на опоненти на Путин. „Той, изглежда, не е ял и пил 6 години, за да си ги купи” пресметна през 2012 г. Борис Немцов.

Pycĸият пpeзидeнт e виждaн c Раtеk Рhіlірре Реrреtuаl Саlеndаr за 60 000 USD, Вlаnсраіn Lеmаn Аquа Lung Grаndе Dаtе за 10 500 USD и плaтинeн А. Lаngе & Ѕöhnе Тоurbоgrарh на стойност 500 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    24 15 Отговор
    Не са 200 милиарда а 300 сега да завиждат повече!
  • 2 вярващ

    22 7 Отговор
    Ха ,ха ,ха ,ха ,ха ,ха ..... хаха ! Ей сега ще повЕрваме ! 135 000 $ ,а ?! - Може ,ама на ден ( всеки ден ,в който е управлявл).
  • 3 КОНТРАТА

    23 16 Отговор
    Аааа що не преброи милиадите на фемили Буш където се облагодетелсваха от войните по време на мандатите си!

    Коментиран от #17

  • 4 Лизачи на руски задни части

    16 11 Отговор
    Веднага всички колеги лизоблизковци да давате дарение по 10 долара демек по една месечна заплата в Русия

    Коментиран от #6

  • 5 Мдааа

    22 7 Отговор
    А Бойко да не излезе социално слаб! Кога и неговото богатство в офшорките??

    Коментиран от #15

  • 6 ПУМА БОЕЦА

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "Лизачи на руски задни части":

    Браво, спечели едно геврече с масалце за остроумност
  • 7 Иво Христов

    9 7 Отговор
    През 2008 г., когато цените на имотите все още бяха в пик, щерката на Костов купува от „Златни пясъци” АД апартамент от близо 140 квадрата на първа линия. Жилището се намира в съседния на „Адмирал” апарткомплекс „Златна котва”, като Яна брои едва 83 122 лева. Продава го само 3 години по-късно – през 2011 г., за петорно по-висока сума. Макар тогава имотният балон вече да се беше спукал, сделката е финализирана на цена от 469 399 лева. Чудите как може да има толкова огромна разлика?
    Яна далеч не е единствената от фамилията, притежаваща жилище на Златните. През 2010 г. 77-годишният тогава баща на експремиера – Йордан Костов, купува от „Златни пясъци”АД апартамент от 97 квадрата в друг от съседните на „Адмирал” комплекси на първа линия ­ „Сирена”. По документи брои за жилището смешната сума от 47 000 лева. След кончината на Йордан Костов жилището преминава в наследство на Командира, който пък го дарява на по-малката си дъщеря Мина.
  • 8 Кешо

    11 3 Отговор
    Кво 200милиарда, тва са му са кафета и цигари само! Трилиони, трилиарди и газилиони е състоянието му!!!
  • 9 ПИТАМ СЕ И НЕЗНАМ ОТГОВОРА

    5 1 Отговор
    Откъде и аз мога да имам толкоз денги като съм бил само на държавна служба цял живот?

    Коментиран от #14

  • 10 Borislav Popov

    6 5 Отговор
    Не напразно Жужито се е хвнал за гушката, доволен много, че е гушнал от народните богатства, иначе пари за достойни пенсии за руснаците нямааааа.
  • 11 Вуйчо

    5 5 Отговор
    Кошка бросила котят, для ето Путин виноват!
    Какво ли не писаха за този Путин, а той си остава Путин, кални цървули не го мърсят и добре си пази държавата!

    Коментиран от #16

  • 12 Batushka

    10 3 Отговор
    Тръгнали да броят парите на ИМПЕРАТОРА...алоооооо...ви не можете да преброите парите на пациента от помощното във Вършец и магнолията бе...
  • 13 бсп

    3 5 Отговор
    ""Императора"" има много повече пари от тези, в кгб са му ги дали ей така та да им работи безплатно тъй като бившия соц.лагер работеше десетилетия безплатно на кпсс!
  • 14 бсп

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "ПИТАМ СЕ И НЕЗНАМ ОТГОВОРА":

    Влез в евролистата на бкп и ще научиш кое как се прави и ще забогатееш щото те преди 90г ни обираха, и след 89г продължиха 20г да ни обират под най-различни фракции на бкп!А кои са фракциите си спомни ако си по-голям на години!!!!!
  • 15 Васил

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа":

    Това какво, просто дежурно ли го пишеш ? Трябва да си заработиш тролската надница за днес ли ? На ясно ли си какво изобщо е офшорна зона или пишеш от обща култура ? Къде слагаш Б. Борисов там. Така го дебнат, че ако не си плати лимонадата и ще му поискат да си подаде оставката, та червените боклуци да дойдат на власт. Ти обаче, какво правиш ? Пускаш едно изречение в което слагаш името Борисов, думи като "социално слаб", "богатство", "офшорки" и много въпросителни. Това е типичен пример за явна, враждебна манипулация. Дано на нея ти се вържат само хора без образование и логично мислене. Писна ми от такива елементарни типове като теб. Всичко се връща на този свят. Ще ти се върне точно когато най не очакваш.
  • 16 Архангел

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Вуйчо":

    Първо не се казва Путин а Пухлер - кръстоска от Путин и Хитлер. Второ, за тия пари и аз ще баламосвам народонаселението в червената кочина , че го пазя. Толкова са изпилени горките алкохолици, че само им показваш с пръст "лошия запад" и веднага спират да питат защо освен в Москва и Санкт Петербург навсякъде другате живеят скотски и на пример : защо им вдигат драстично пенсионната възраст, като така или иначе от цероза умират на работните си места. Пухлер отрече да чака комунизма. За какво му е ? Той си е класически капиталист от най-лютия вид. Само че защо руснаците "ручаха жабета" и продължават да ги ручат по пътя към светлото бъдеще ? Че бастисаха и останалия свят, включително нас по тоя път. Добре, че кривнахме своевременно в първата пряка.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Mорук

    0 1 Отговор
    Оня ден писахте че бил по беден и от нашите политици ,и всяка година ми ги пишете тези 200 милиарда а сега де на какво да вярваме ,дерт голям как да заспим ,за мен е по важно че сложи краварите на мястото им в обора ,че още повече щяхме да загазим

    Коментиран от #20

  • 19 Яшко

    1 0 Отговор
    Я разузнайте колко имат Боко и Доган ,
  • 20 Гостенин

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Mорук":

    Само не разбрах кой кого и къде е сложил.Явно крачето ти не е стъпвали зад граница.А при краварите е абсурд да си бил. Иначе не би написал подобна глупост!
  • 21 Владимир Путин

    0 0 Отговор
    Пари на заем не давам и армията ми е яка !