Last news in Fakti

13 Юни, 2019 19:11 1 777 16

„Топлофикация – София“ натрупа над 800 млн. лв. дълг

  • топлофикация-
  • софия-
  • парно

Загубата за предходната година е в рамките на 17 млн. лв.

„Топлофикация – София“ натрупа над 800 млн. лв. дълг - 1

Задълженията на "Топлофикация" към момента са над 800 млн. лв. към Българския енергиен холдинг (БЕХ) и "Булгартрансгаз". Това заяви за news.bg Альоша Даков от "БСП за Лява България" по повод обсъждането на годишните финансови отчети за 2018 г. на общинските еднолични дружества в Столичния общински съвет.

Социалистите настояват управляващото мнозинство на ГЕРБ в СОС да се ангажира със стабилизирането на дружеството с изпълнение на инвестиционната и ремонтната програма. По думите на Даков е необходимо да бъде дадена възможност на "Топлофикация" да инвестира по-сериозни суми и да изпълнява напълно ремонтната програма без аварии и без спирания.

Затова от БСП настояват в законодателната рамка в Закона за енергетиката да бъде дадена възможност на дружеството да модернизира производствените мощности - единственият път за финансовото стабилизиране на дружеството. Според Альоша Даков това би могло да се случи с въвеждане в експлоатация на нови производствени и високоефективни мощности.

Целта му е да повиши доверието на хората към дружеството.

Позицията на "Топлофикация" София изрази Валентин Терзийски в Столичния общински съвет. Той призна, че дружеството има необходимостта от технологично обновление, касаещо производството, по-добър контрол и привличане на инвестиции в неговата дейност.

На въпрос на news.bg как би отговорил на нападките от страна на БСП за финансовото състоянието на "Топлофикация", Терзийски призна, че дълговете на дружеството са над 800 млн. лв., а загубата за предходната година е в рамките на 17 млн. лв.

В крайна сметка общинските съветници от СОС приеха годишните финансови отчети за 2018 г. на общинските еднолични дружества с ограничена отговорност и едноличните акционерни дружества и освобождаване от отговорност на управителите и членовете на съвета на директорите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    18 1 Отговор
    Яко гепят тия пичове! Вальо топлото ли им е виновен сега!
  • 2 Излишна информация

    13 1 Отговор
    Отдавна се знае, че Топлофикация столична е като Ватикана - държава в държавата. Там действат други правила и закони и може да се каже, че са приключили с прехода и вече са в Европа. Ние с омбудсмана да му мислим.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Голем смях

    5 6 Отговор
    Няма страшно.Прованса ще плати масрафа както винаги.
  • 5 гост

    14 3 Отговор
    В белите държави си избираш сам към кой доставчик на енергия, топлофикация и газ да си, избираш си каква енергия да ти се доставя. Затова инфраструктурата се изгражда от местните общини и се отдава срещу такса на всеки един достачик, след това доставчика ти казва цена, ти си съгласен или не, като не си отиваш при следващия. Няма подобно нещо да те заробват, да нямаш право да се откажеш и т.н.
  • 6 Гост

    10 0 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТНИ МОШЕННИЦИ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Плащаме луди сметки, а те задлъжняли

    9 0 Отговор
    значи някой краде.
  • 9 Сашко

    9 0 Отговор
    Да но заплата е най голямата в България в Топлофикация чистачки взимат над 890 лева плюс купони 90 лева ??.?
  • 10 Стойчо

    4 0 Отговор
    Там отговоря Николай Стойнев ??? Фандъкова Николай Стойнев ???.
  • 11 Пепа

    4 0 Отговор
    Лятото не работи Оц Земляне Оц Люлин топла вода идва от ТЕЦ София ?... Защо не е по евтина топла вода ?.?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Петранка

    3 0 Отговор
    Умни глави от Топлофикация, сложи топломери и кранове на цял квартал от ведомствени блокове, зимата отварят прозорците, парното надуто до дупка, а кой плаща?
  • 14 Моше лихваря

    6 0 Отговор
    Голяма част от софиянци не разбраха,че топлофикация е куче касичка на управляващите,от всички цветове от началото на тъй наречената демоно крация.Никой не се опита да реши проблема.Наритайте ги вие.Масово отказване от услуги и след година като омекнат нови и реални договори.
  • 15 FtF

    0 1 Отговор
    1. Некомпетентно управление. За да се почна работа там се дава рушвет, а защо? Сбирщина от крадливи, некомпетентни и наследствени длъжности и служители.
    2. Да си съберат задълженията от държавните клиенти, защото не съм чул частен клиент ако не си е платил да не е съден .
    3. Ако искат да лъсне истината да докарат една частна одиторска компания , но от Англия или Швейцария ама на никой не му се иска, защото ще лъснат такива далавири, че Вальо Топлото ще се изчерви, колко малко е гепил.
    Типична държавна собственост управлявана от хора назначени, поставени и вкарани в структората на партийно-шуробаджанаски принцип. На ако се даде на концесия на някоя частна фирма как само за 2 години ще е на печалба 50 млн. Има начин, но няма интерес.
  • 16 Баце

    0 0 Отговор
    Нищо, КЕВР ще "удари едно рамо" в цената от ....около 30% и пак ще сме над водата е и за тях ще има "топло", а потребителите ще пият по една студена вода, поредната.