Last news in Fakti

20 Юни, 2019 09:51 4 574 13

Ахмед Доган платил 1,4 млн. лева за ТЕЦ "Варна"

  • тец варна-
  • ахмед доган-
  • виктор папазов

Данаил Папазов взел централата срещу €48,5 млн.

Ахмед Доган платил 1,4 млн. лева за ТЕЦ "Варна" - 1

Ахмед Доган е платил около 1,4 млн. лв., за да придобие 70% от ТЕЦ "Варна", каза в ефира на "Тази сутрин" по бТВ изпълнителният директор на ТЕЦ-а Данаил Папазов. По думите му той и децата му са платили за централата 48,5 млн. евро, когато са я купили от ЧЕЗ.

При една такава голяма покупка цената се изчислява от одитори. Ние имахме и наши, и външни, които са оценили колко са активите и пасивите и са определили цената, обясни Папазов допълни, че цената за Доган е по-ниска, тъй като дружеството имало кредити и задължения. 28 млн. евро от платените 48,5 млн. били банков кредит, а останалите - дълг на ЧЕЗ, които все още се изплащат.

Той потвърди, че преди 5-6 месеца ТЕЦ "Варна" е купила фирмата "Делта Епсилон", която пък притежава резиденцията на почетния председател на ДПС в "Бояна" - Сараите, но не коментира с каква цел е извършена покупката.

Бившият министър на транспорта опроверга твърденията на Антикорупционния фонд, според който ТЕЦ-а е технически неизправен и не гарантира студения резерв. "Имаме 3 работещи блока, 2 в отлично състояние и 1 с отлични норми", увери Папазов.

В началото Папазов чрез компанията "Сигда" е искал да придобие само пристанището във Варна, но то вървяло в пакет с ТЕЦ-а. Той пък се нуждаел от инвестиции, за да работи, затова Папазов е търсел продавач, разказа още той. "Тогава Ахмед Доган прояви желание, само той не беше с офшорки и застана с името си, работихме само с български банки. Всички данъци децата ми са ги платили", допълни директорът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това са парите

    23 3 Отговор
    на крадците от БСП и ДПС.!
  • 2 100

    22 1 Отговор
    Мамин златен палавник крадлив.
  • 3 да да

    14 1 Отговор
    Кога ДАНС прокуратура НАП и т.н ще разследват как и откъде този разполага с такива средства ????

    Коментиран от #8

  • 4 Гробна тишина

    14 1 Отговор
    Интересно е , къде са всички тези институции, които са толкова шумни и активни последните два месеца
  • 5 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Той пък какво се е стиснал? Да хвърля още някоя друга хилядарка и 100% от България е негова. Само си играе на дребно-парче по парче- и губи време....
  • 6 Гост

    8 0 Отговор
    после защо ЧЕЗ бяга от България? Чудите се ? ето ви го - централата е на загуба, няма перспектива, продават я - и о ЧУДО изведнъж и се намистат едни поръчки за студен резерв точно на нея, а не на държавните марици и ще излезе на + и ще и плащаме като на американските тецове.
  • 7 Радо

    8 0 Отговор
    Бай Амет е хидроинджинерин и спец по ВЕЦ-овете, сигурно ще обърне/подкара ТЕЦ - Варна с морска вода вместо кюмюр.
  • 8 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "да да":

    Ако имаш предвид "хидроинженера" , май си забравил , че само от консултанския договор за Цанков камък има узаконени 1,5 милиона !!! От други доходи отделно !!!! Наистина ли си въобразяваш , че ще излезе с името си , ако не може да докаже всеки лев от сделката ?? А иначе истинската сделка е много проста , ама не за прости хора !!! Доган осигурява договора за студен резерв , от който пък се изплащат кредита и дълговете на ТЕЦа !!! Както навремето Папазов с името и връзките си осигури договора за продажба с ЧЕЗ , чрез който пък заложи ТЕЦа за банков кредит !!! Когато влезеш в определени среди не е нужно да имаш милиони , за да правиш сделки за милиони , ама това в партийния клуб не го вдяват !!! А накрая ТЕЦа ще е само украшение за пристанището , което ще носи истинските пари !!!
  • 9 Синдикат на Ало Измамниците

    6 0 Отговор
    Меди доган вече си има пристанище. Да не си помислите, че го интересува тец-а толкова много.
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Същият номер гласят и за централите на Топлофикация София...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Борисов

    1 0 Отговор
    Прост народ силна държава.
    Доган,Бойко, Цветелина, Цветанов,Пеевски
    Д.Цонев , Папазов и синовете му , лъжат всички като цигани. Просто няма правосъдие.
    Как се дават кредити срещу не доказани обезщетения.
    Пълен абсурд .
    Кучетата си лаят кервана си върви.
    Пълни измамници.
  • 13 Трой

    1 0 Отговор
    Тоя Доган просто се подиграва открито. Крадеца открито си играе пред очите на държавата. А държавата корупция си затваря очите.