25 Юли, 2019 22:30 2 988 12

Канят частник в столичното парно срещу 500 млн. лв.

  • парно-
  • топлофикация софия

Нова стратегия за развитие на столичната топлофикация

Канят частник в столичното парно срещу 500 млн. лв. - 1

Най-рано през 2020 г. общинското дружество „Топлофикация - София“ ще остане публична собственост и няма да се приватизира, разкрива в. „24 часа“. Ще се търси обаче частен партньор, който да осигури поне 500 млн. лв. за 4 нови инсталации за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия. Това става ясно от доклад на работната група, която трябваше да предложи варианти за технологично обновление на “Топлофикация - София”.

Документът, който предлага съветът на директорите на общинското дружество да избере независим международен консултант, който да проучи и верифицира изготвените технологичен одит, правен анализ и финансов модел. Според него “Топлофикация - София” трябва да представи данните от международния консултант до 31 март 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бивш гражданин

    17 1 Отговор
    Аха, значи "частникът" ще си гори каквито си ще глупости безконтролно и ще оправдават новите "по-добри" цени с него, така всичко ще и ток и жици и смог... яко, ае т2
  • 2 Бат Вал

    24 0 Отговор
    Е с'я вече софиЕнци и лятото ще плащат топло.. :))))))
  • 3 Valio

    16 2 Отговор
    Демек частникът да ви обнови ТЕЦ-а и после заедно да крадете.......
  • 4 Казуар

    12 9 Отговор
    При положение, че 25 процента от клиентите не си плащат парното, цената се определя така, че да не фалира топлофикацията. Плащат добросъвестните платци. Неплащането на сметки е вид кражба.
  • 5 чурата

    14 0 Отговор
    Честито на софиянци. Сега и те ще подишат мириса на изгоряла пластмаса.
  • 6 Именно

    15 0 Отговор
    Мен пък ме интересува докога ще потъпкват потребителските и гражданските ми права като ме задължават, против желанието ми да съм им абонат , дори и да не им ползвам 'услугите' !?
  • 7 бивш колега

    9 1 Отговор
    АКО НАИСТИНА Е КОВАЧКИ...РАЗКАЗА ВИ СЕ ИГРАТА...НЕМА ПО ГОЛЕМА ГАД
  • 8 гощо

    8 0 Отговор
    Ковачки ще взима парното? Стегайте се за голем студ!
  • 9 SAAB

    7 0 Отговор
    Тоз простак гори боклуци от цяла EU .....а от своя страна те ни наказват за вредни емисии :) Дей главанака .....да се повдигне на пръсти ?
  • 10 grainis

    0 0 Отговор
    Някой чиновник от СО да ми каже дали е чувал, че Англия разработва програма за преминаване до година-две, на централно газоснабдяване и отопление на ВОДОРОД ? А случайно да е чувал за Водород-Хибридно Гориво - 100% чисто и възобновяемо, произвеждано от ВОДА ? А да е чувал че България е на съд от ЕС заедно с Испания, за мръсен въздух ? Не ? Нищо чудно. 500 милиона за технологии отпреди век ? ОК, няма лошо. И какво ще гори този хубавец ?
  • 11 ники

    0 0 Отговор
    Ще стане като с водата - дадоха я на концесия и сметките скочиха 20 пъти. Ако искаш да вдигнеш цената на нещо - дай го на концесия, и после викай - аз не съм виновен - бийте концесионера !
  • 12 Нещастници

    0 0 Отговор
    Значи все още има какво да се краде от хората!