31 Юли, 2019 16:40 2 674 14

На морето наемат екзотични служители

  • екзотични служители-
  • работодатели

Работодателите са заявили желание да наемат над 2500 работници-граждани на трети държави

На морето наемат екзотични служители - 1
Снимката е илюстративна

И тази година работодателите от туризма имат възможност да внасят документи във връзка с регистрация на сезонна заетост до 90 дни на работници-граждани на трети държави на територията на България на място в Дирекция "Регионална служба по заетостта" – Варна.

Екипът от експерти в изнесената приемна в Варна консултира работодателите и приема документите, а регистрацията на сезонната заетост се потвърждава чрез заверка на декларацията от изпълнителния директор на Агенция по заетостта.

През първите шест месеца на 2019 г. в изнесената приемна са приети 667 декларации за сезонна работа до 90 дни, постъпили от 173 работодатели. Работодателите са заявили желание да наемат над 2500 работници-граждани на трети държави, най-много от които са от Украйна, следват Молдова, Русия, Беларус.

Подадени документи има и за наемане на кадри от Македония, Армения, Туркменистан, Турция, Таджикистан, Сърбия, Куба и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БесАрапин

    23 0 Отговор
    Малко ли индийци имаме та внасяме още?

    Коментиран от #8

  • 2 Йозеф

    26 1 Отговор
    Само персонал от Таджикистан ще повиши стандарта и ще спаси лаймоморието!
  • 3 Р Овч

    22 1 Отговор
    Как вървят нещата ,скоро всички ще са от боята.
  • 4 ужас

    37 0 Отговор
    Това е геноцид,изгониха собствените си сънародници а назначават чужденци вместо да вдигнат заплатите на Българите!?
    В България отдавна няма туризъм а пране на пари ....
  • 5 позор

    19 0 Отговор
    Ако имахме истински синдикати който да защитават интересите на нашите работници това нямаше да се случи.
  • 6 Ужас

    21 0 Отговор
    Е ко им е екзотичното на македонци, руснаци, турци, арменци, туркменистанци? от написаните в сратията само кубинците и особено кубинките са верно езотични.
  • 7 Иванчо

    16 0 Отговор
    Ако ще и орки от под земята да искат, и те няма да работят за без пари срещу осигурено спане в мазе. Докато самите "бизнесмени", които се чудят защо умря туризмът в България, не разберат, че не може да правиш бизнес и пари със селски тарикатизъм, нито ще се върнат турситите, нито пък някой ще дойде да им работи.
  • 8 бл.134 в Зап. парк

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "БесАрапин":

    Бойкот на коптора българско черноморие
  • 9 Димов

    4 0 Отговор
    Май, като се убедят, че и така няма да спасят туризма ни, ще се опитат да превърнат черноморието във втори Банкок. Простият не може да се справи с проблема, но и не отстъпва място на умния, да му оправи кашата. Вместо това, упорит и тъп като теле, забатачва още повече нещата.
  • 10 1488

    3 2 Отговор
    Назначават украинки,молдованки и незнам още от къде за по 500-600 максиум и те са доволни, как искате българин да иде да работи там.За тия пари само кафето и цигарите неможе да си платиш. Защо искат да изгонят всички мислещи българи от страната и да заселят диваци от азия и африка. Нямам нищо против руснаци, украинци,молдованци и други народи, но защо искат да изгонят собствения си народ от родното място. Това е големия еврейски заговор срещу българите и това е отмъщение, че сме ги спасили от лагерите.Ако не бяхме ги спасили щяха да вземат още 10-10 000 000 $ като репарации това е проблема.
  • 11 ХАРЛИК

    6 1 Отговор
    Какво им е екзотичното на вносните роби. Те също неискат да работят в Кочината. Които дойдоха веднъж-' не повториха. Цял мисец работат за 210Е. Да не са луди. Това лято и старите кадри изчезнаха по света. Всички клошари на Европа се стичат на лайноморието. Наркомани и алкохолици са основни туристи. Простия трравестит Ангелкова унищожи туризма. Отврат.

    Коментиран от #12

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ХАРЛИК":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!
  • 13 Най добрия

    4 0 Отговор
    Българското лаиноморие се мъчи да привлича работници и туристи ама няма да стане.
    Всяко действие има равно по сила противодействие с тия български заплати шума няма кои да работи
  • 14 Хаха

    2 0 Отговор
    Ако случайно ида на лайноморието и се доближи човек не знаеш български,веднага ставам и си тръгвам...