Last news in Fakti

23 Август, 2019 13:50 2 985 7

1000 лв. глоба за заведение заради такса "тоалетна"

  • тоалетна-
  • такса-
  • зареждане на телефон

Относно таксата "зареждане на телефон" Маргаритов посочи, че тя е законна

1000 лв. глоба за заведение заради такса "тоалетна" - 1
Снимка: БГНЕС

Таксуването на клиенти за ползването на тоалетна е незаконно и заведението, което го е направило, ще плати глоба. Това заяви пред Нова ТВ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

По негови думи санкцията ще е най-малко 1000 лева за това, че тоалетната не може да се ползва от клиентите безплатно.

Относно таксата "зареждане на телефон" Маргаритов посочи, че тя е законна, щом е обявено като услуга, така че всеки може да отиде във въпросното заведение и само да си зареди телефона, като така вече се води клиент.

"Като цяло българският туристически продукт никак не е лош. Въпросът е, че понякога с инцидентни неща, които влизат в общественото внимание, създаваме впечатлението, че все нещо куца, нещо не е наред", обобщи председателят на КЗП.

Относно инцидента със скъсаното въже на парашут на "Каваците" Маргаритов поясни, че КЗП има отношение по случая дотолкова, доколкото всички условия по предоставянето на услугата трябва да са представени на вниманието на потребителите.

Той коментира и тежкия инцидент в аквапарк в Приморско, при който един младеж загина. Маргаритов увери, че са извършени проверки дали има информационни табели и според него до злополучната развръзка се е стигнало заради неспазване на правилата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 1 Отговор
    "Кaтo цялo бългaрcкият туриcтичecки прoдукт никaк нe e лoш. Въпрocът e, чe пoнякoгa c инцидeнтни нeщa, кoитo влизaт в oбщecтвeнoтo внимaниe, cъздaвaмe впeчaтлeниeтo, чe вce нeщo куцa, нeщo нe e нaрeд." - Ами, всъщност е така, все нещо куца, все нещо не е наред! Всичко може да е прекрасно, но едно нещо да ти развали почивката и да остави в теб неприятно усещане! Като кацата с мед и лъжичка л..но!
  • 2 Маргаритов

    5 0 Отговор
    е всъщност маргаритка с разцепена китка.
  • 3 пешо тарапаната

    9 2 Отговор
    А може би е обратното !
    Навсякъде е пълен батак , но се крие импотентността на всякакви агенции лапачи на държавни заплати .
    От време на време , когато някой случай излезе наяве се налагат дребни глоби , които никой не плаща за да се имитира дейност !
    Но на практика батака е пълен и всичко си е по старому !
  • 4 Честито на

    4 0 Отговор
    българските хотелиери, ресторантьори и бензинджии. Намери се кой да ви възпита за тоалетните да бъдат безплатни. Тази простотия няма да се забрави никога. Социализма не можете да стигнете.
  • 5 Какао бридж

    4 0 Отговор
    До изборите ще има: А , а....май ще в България!
    След изборите: Продължаваме напред!
  • 6 Бегайте кои къде му видат очи

    2 0 Отговор
    И не се връщаите в тва блато щото освен рекет и грабежи няма да видите друго....управлението на страната е в стил яко грабежи и рекет
  • 7 злобар

    4 0 Отговор
    Бравос,така и трябва . Всеки който иска да ходи на заведение да си носи здрава найлонова торбичка за екстренни нужди , а за двойки по-големичка .