Last news in Fakti

16 Септември, 2019 15:37 2 580 1

Софтуерните решения са факторът в съвременната текстилна индустрия

  • иец-
  • изложение-
  • текстил

Как да дигитализираме процесите? Кои са новостите при автоматизацията? Отговорите ще бъдат дадени от 25 до 27 септември – на ТМТ Експо

Софтуерните решения са факторът в съвременната текстилна индустрия - 1

Бързина, ефективност, висока производителност и неограничени възможности. Всички тези думи могат да бъдат отнесени към съвременната текстилна индустрия, която е по-високотехнологична от всякога. И по всичко личи, че ще бъдем свидетели на още по- изключителните ѝ темпове на развитие. В основата на скорострелната еволюция е софтуерът – този така важен фактор за функционирането на машините, внедрени във всеки етап на текстилното производство.

Доказателства за казаното дотук ще открием съвсем скоро. Защото българското текстилно събитие, изложението ТМТ Експо, ще отвори вратите си от 25 до 27 септември в столичния Интер Експо Център. Какво ще предложи бизнес форумът на професионалната публика? Само споменаваме, че дейността на изложителите е в пoчти цeлия cпeктър oт прoизвoдcтвa и дeйнocти – дизaйн, прoeктирaнe, крoeнe, coфтуeр, САD/САM cиcтeми, тeкcтилнa лoгиcтикa, прecoвaнe, глaдeнe, дoвършитeлни рaбoти, тecтвaнe, вътрeшeн мaтeриaлeн пoтoк, ocигурявaнe нa кaчecтвoтo... „Всеки може да се регистрира за свободно посещение на www.tmtexpo.bg“, съобщават организаторите от Интер Експо Център.

Свръхпрецизна визуализация

Максималният контрол при дигитализирането на дизайна е от решаващо значение за крайния продукт. Сигурни сме, че вниманието ще прикове Wilcom Embroidery Studio E4.2, в комплект с CorelDRAW Graphics Suite X8 – най-новата версия на софтуера за моделиране на бродерии и мултидекориране. Представен от Комтекст, към него се обръщат дизайнери на машинна бродерия, собственици на магазини, технолози на облекло, преподаватели, декоратори на дизайнерски дрехи. Бродирането на текст и имена включва над 200 шрифта. Осигурява бърза подготовка на визуализацията и създава изображения с висока резолюция, които могат да се изпратят директно по имейл. Информацията за основната поръчка и производствените дейности може да се съхранява директно в проектния файл на Wilcom – EMB. Сред участниците е и ADCOM със софтуерните решения от Adobe, ArtiosCAD и много други.

С интелигентния си софтуер ще впечатлява автоматизираната система за сканиране и кроене GERBER CONTOURVISION, чрез която производителите могат да сканират текстил с индивидуален принт. Внедряването на системата в производството създава възможност за автоматично генериране на кът на файл и кроене със скорост до 1.1 м/сек от навития на ролка плат. Скенерът улавя образа на индивидуално принтирания плат и директно го изпраща към софтуера ContourVision. Обработването на образа е бързо и кроенето започва незабавно, без необходимост от създаване на кът файлове.

Софтуерните решения са факторът в съвременната текстилна индустрия

За изработването на качествени ризи, при съвременните високи потребителски изисквания, ОРЕКСКОМ представя автоматичната шевна машина, осигуряваща качествен и високоефективен производствен процес PFAFF 3586 -25/01. С многофункционален и лесен за управление тъчскрийн контролен панел, тя дава възможност на оператора бързо да въвежда желаните параметри, които да съхрани и на външна памет.

Лазерни технологии...

За втора поредна година ТМТ Експо ще създаде професионална платформа за текстилния бранш у нас, на която ще се демонстрират достиженията и при лазерните технологии. Сред участниците ще бъде фирма Тотем Груп със системите за лазерно рязане SUMMA L1810.

Иновативната машина е снабдена с камерна технология VISION, която сканира контурите на напечатания плат и реже по тях, без да е необходим допълнителен файл за рязане. „Основното предимство на безконтактното кроене е липсата на отместване или придърпване на материала“, отбелязват от компанията. Високотехнологични автомати за програмируеми шевове с лазерно изрязване ще предложи и JACK BULGARIA. С различни работни полета – до 1400 х 850 мм, посетителите ще открият машините от серия JK.

Съпътстващата програма – там,
където машините демонстрират възможностите си

ТМТ Експо дава възможност за запознаване със способностите на машините от последно поколение. Освен на фирмените щандове и презентации, технологиите на XXI в. ще бъдат демонстрирани и чрез съпътстващата програма, в чиято основа ще бъдат ревюта на принтиран текстил. Бъдещето ще бъде загатнато и от третото издание на артистичната изложба „Фотографията се нуждае от тяло“, продуцирана от „Фактор.бг“.

Една седмица. Точно толкова време ни дели от ТМТ Експо 2019 – текстилното бизнес събитие на България, което за втора поредна година ще се проведе паралелно с COPIS – международното изложение за печатната индустрия и рекламния сектор. Заедно двата форума отново ще създадат обстановка, предоставяща изключителна възможност за изграждане и развитие на бизнеса, както и за създаване на контакти на национално и международно ниво. Своята регистрация за посещение на ТМТ Експо можете да направите на www.tmtexpo.bg.

Софтуерните решения са факторът в съвременната текстилна индустрия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 При социализма

    0 0 Отговор
    и децата знаеха, че между текстил и конфекция има огромна разлика, като подотрасли на леката промишленост. Сега пак трябва да откриваме топлата вода - какво е текстил, предене, тъкане апретура и т.н. Така е като не знем какво правим...